У США розсекретили текст скарги розвідника на розмову Зеленського і Трампа

Поділитися
У США розсекретили текст скарги розвідника на розмову Зеленського і Трампа Текст скарги імовірно оприлюднять вже сьогодні © DT.UA
Напередодні Білий дім оприлюднив розшифровку цієї розмови.

Текст скарги на липневу розмову Дональда Трампа та Володимира Зеленського, під час якої президент США тиснув на свого українського колегу, може бути оприлюднений сьогодні – із нього зняли гриф "таємно", повідомляє CNN.

"Так, він був розсекречений з мінімальними змінами, але ще не опублікований. Ми очікуємо, що це станеться вранці", - зазначив співрозмовник журналістів.

Першими зі скаргою американського розвідника ознайомилися члени спецкомітетів з розвідки обох палат Конгресу. За даними журналістів, після ознайомлення демократи заявили, що це підтверджує прихильність до їхнього розслідування щодо Трампа. Воно може стати підставою для імпічменту президента Сполучених Штатів.

Своєю чергою голова комітету з розвідки Палати представників демократ Адам Шифф заявив, що наведені у скарзі відомості викликають "крайнє занепокоєння".

Думки ж республіканців розділилися: дехто вважає, що скарга не зможе нашкодити американському лідеру, інші відмовилися від коментарів, пише "Новое время".

Нагадаємо, 20 вересня стало відомо, що один з інформаторів американської розвідки подав скаргу на Трампа через вчинення ним тиску на президента іншої країни. Мова йшла про Україну, оскільки за 2,5 тижні президент США розмовляв саме з президентом Володимиром Зеленським. Тривогу розвідника викликала "серйозна обіцянка", дана Дональдом Трампом, скарга надійшла інспектору розвідувальних служб Майклу Аткінсону.

Читайте також: Імпічмент Трампа: що це таке?

Напередодні Білий дім оприлюднив розшифровку телефонної розмови Дональда Трампа із Володимиром Зеленським. Цього ж дня президенти України і США зустрілись на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Зустріч відбулася на тлі скандалу, спровокованого телефонною розмовою двох президентів, під час якої Трамп згадував Джо Байдена – свого ймовірного конкурента на президентських виборах. Американські медіа стверджували, що Трамп вимагав від Зеленського розслідувати "корупцію Байдена" в обмін на надання військової допомоги Україні.

На оприлюдненні розшифровки розмови наполягали сам Байден і демократи в обох палатах Конгресу. Трамп всі звинувачення відкидав і дозволив розсекретити і оприлюднити її. Тим часом, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі повідомила, що нижня палата Конгресу починає процедуру імпічменту.

Як повідомляло DT.UA, оточення Дональда Трампа давно цікавлять напрацювання Генпрокуратури у справі Burisma, до наглядової ради якої входив син Джо Байдена Хантер. Власник Burisma Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року. Наприкінці 2014 року Злочевський залишив Україну, і Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Згодом кримінальні справи щодо Злочесвкого були закриті, а його компанія погасила податкову заборгованість.

Докладніше про розвиток відносин президента Зеленського з керівництвом США і Росії читайте в статті головного редактора видання "Дзеркало тижня. Україна" Юлії Мостової "Квартал чорних лебедів".

Поділитися
Дивіться спецтему: Імпічмент Трампа
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі