У США відмовляються розслідувати питання затримки фінансування України

Поділитися
У США відмовляються розслідувати питання затримки фінансування України
Рослідування може негативно вплинути на справу про імпічмент Трампу.

Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн відмовився відкривати розслідування зі з'ясування причин затримки виділення Вашингтоном військової допомоги Україні. Рішення було прийняте через побоювання, що розгляд справи може негативно вплинути на розслідування імпічменту Дональда Трампа, повідомляє CNN.

"Ми розчаровані, що Офіс Генерального інспектора відмовився розслідувати затримку Міністерства оборони фінансування України, призначеного Конгресом", - заявив сенатор від штату Іллінойс Дік Дурбін.

Дурбін та інші американські сенатори двічі – у вересні та в листопаді – направляли Файну запит на проведення розслідування щодо затримки виділення допомоги Україні.

"Ця затримка перешкоджала законним зобов'язанням Пентагону здійснювати військову допомогу Україні в критичний момент, вона провокує серйозні питання про те, чи були представники Міністерства оборони залучені в будь-які схеми з надання тиску на політичного опонента. Вкрай важливо, щоб ваше відомство своєчасно провело ретельний аналіз можливої ролі Міністерства оборони в цих звинуваченнях і надало ваші висновки комітетам Конгресу з оборони", – йдеться у листі Дурбіна да Файна.

Звістка про те, що адміністрація Трампа призупинила допомогу Україні, виникла наприкінці серпня. Зазначаєься, що розслідування затримки допомоги Україні може негативно вплинути на справу імпічменту президента Дональда Трампа.

Демократи, які проводять розгляд справи про імпічмент, стверджують, що президент намагався використати допомогу в якості приводу для тиску на Україну.

Раніше заарештований у США бізнесмен Лев Парнас, пов'язаний з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, ще незадовго до інавгурації Володимира Зеленського попереджав офіційний Київ, що адміністрація Трампа заморозить військову допомогу Україні, якщо вона не оголосить про розслідування проти Джо Байдена і його сина Хантера.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі