У США відпустили вихідця з України, який намагався проїхати через натовп протестувальників

Відео
Поділитися
У США відпустили вихідця з України, який намагався проїхати через натовп протестувальників
Богдану Вечірку не висунули звинувачення, проте розслідування триває.

Американця українського походження Богдана Вечірко, який намагався проїхати через натовп протестуючих в США на бензовозі, відпустили на свободу. Українця звинувачують у тому, що він мав намір в'їхати у натовп протестувальників, повідомляє Голос Америки.

В штаті Міннесота підозрюваних можуть утримувати без офіційно висунутих звинувачень протягом 36 годин. У разі Вечірко цей термін закінчився.

За даними прокурорів, йому можуть пред'явити звинувачення пізніше, якщо знайдуть докази його провини.

"Зараз Слідчі в процесі збору додаткової інформації та відповідей, які допоможуть прийняти рішення за звинуваченням", - повідомили в офісі прокурора графства Геннепін.

У той же час уповноважений Департаменту громадської безпеки Джон Харрінгтон заявив, що на початку розслідування дії Вечірка виглядали як навмисні, але може виявитися, що це сталося не спеціально.

35-річний Богдан Вечірко працює в компанії Kenan Advantage в якості підрядника. Він проживає у США останні 30 років і має американське громадянство.

31 травня в Міннеаполісі, де вбили афроамериканця Джорджа Флойда, він намагався проїхати через натовп протестувальників. Спочатку люди стали розбігатися від вантажівки, хтось все ж зважився перегородити йому дорогу, через що водієві довелося зупинитися.

Водія автоцистерни обурені демонстранти побили, після чого його заарештувала поліція.

Читайте також: Влада Індонезії звільнила 18 тисяч ув'язнених побоюючись спалаху COVID-19 в місцевих тюрмах

Раніше повідомлялося, що у Вашингтоні продовжили комендантську годину через погроми під час протестів. Порушення карається штрафом у розмірі $ 300 або арештом на строк до десяти діб. Від дотримання комендантської години звільнили медиків, представників преси та ряд інших працівників.

Через протести в 25 містах ввели комендантську годину. Для відповіді на заворушення Трамп рекомендував губернаторам і мерам залучити бійців Національної гвардії.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі