У США з коледжу звільнили професора за висловлювання про бомбардування Ірану Сполученими Штатами

Поділитися
У США з коледжу звільнили професора за висловлювання про бомбардування Ірану Сполученими Штатами У коледжі вирішили, що свобода слова не поєднується в даному випадку з етикою © facebook.com
Безглузда "іронія" коштувала викладачеві кар'єри, хоча і не стала предметом переслідування влади

Ад'юнкт-професор Массачусетського коледжу Эшин Фенсі був звільнений у четвер після публікації в Facebook через те, що він назвав іронією: він запропонував Ірану вибрати місця для бомбардування в Сполучених Штатах у відповідь на загрозу Трампа розбомбити культурні цінності Ірану.

Професор Ешін Фенсі 5 січня написав на своїй особистій сторінці у Facebook, що верховному лідеру Ірану слід "опублікувати в Твіттері список з 52 об'єктів улюбленої американської культурної спадщини, які він буде бомбити", назвавши при цьому Mall of America в Міннесоті (великий торговий центр) і резиденцію Кардашьян в якості цілей, повідомляє The New York Times.

Пост був відповіддю на коментарі президента Трампа про те, що він націлюватиметься на іранські культурні об'єкти, якщо Іран завдасть удару по Сполучених Штатах за вбивство одного з його головних генералів. Пізніше Пентагон виключив нанесення удару по іранських культурних об'єктах через "закони збройного конфлікту".

Фенсі видалив свій пост, але він був збережений читачами на скріншоті, поширений у соціальних мережах разом з номером телефону школи і став не тільки приводом для обговорення етичності публікації і свободи слова, але і причиною звільнення професора з Babson College.

Фенсі отримав ступінь магістра ділового адміністрування в 2008 році в Babson College, приватній бізнес-школі в Wellesley, штат Массачусетс, неподалік від Бостона, в якій навчається близько 3000 чоловік. У тому ж році він став ад'юнкт-професором у школі, згідно з його профілем в LinkedIn.

У своїй заяві в середу адміністрація заявила, що засуджує "будь-які види загрозливих слів" і "дії, що виправдовують насильство".

"Цей конкретний пост співробітника на його особистій сторінці в Facebook явно не відображає цінності і культуру Babson College", - йдеться в повідомленні.

До іншої відповідальності професора Фенсі не притягали.

Нагадаємо, 26 листопада Держбюро розслідувань направило в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством президента України народній депутатці Софії Федині та волонтерці Марії Звіробій.

Так, згідно із заявою бюро, 26 жовтня народна депутатка і волонтерка, перебуваючи у Львові, здійснили трансляцію в YouTube і Facebook, під час якої нібито погрожували вбивством президенту України Володимиру Зеленському через з його державну діяльність. Дії кваліфікували за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України.

Перед цим президент Зеленський під час спілкування з добровольцями м. Золоте Луганської області наприкінці жовтня говорив на підвищених тонах. Саме цей інцидент обговорювали Федина і Звіробій. Співрозмовниці констатували, що на фронті небезпечно, а голова держави, на їхню думку, нехтує безпекою, хоча "він не безсмертний".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі