У США запропонували заблокувати вхід до портів суднам Росії з Азовського моря

Поділитися
У США запропонували заблокувати вхід до портів суднам Росії з Азовського моря Держдепартамент припускає, що це стане одним із заходів у відповідь на агресію РФ © curacaochronicle.com
Російські транспортні судна, які прибудуть з цього району, не зможуть входити до іноземних портів.

Державний департамент США висунув ініціативу блокувати судна РФ, які прибули з Азовського моря, через затримання російськими прикордонниками українських кораблів неподалік від Керченської протоки і блокування росіянами українських портів в Азові, заявив помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Джордж Кент, передає Громадське.

Кент зазначив, що між міністрами закордонних справ країн НАТО будуть дискусії щодо нових санкцій проти РФ і безпеки у Чорному морі.

Раніше стало відомо, що країни НАТО готують колективну відповідь на агресію Росії проти українських моряків у Керченській протоці 25 листопада. Про це заявив державний секретар США Майк Помпео після завершення міністерської зустрічі НАТО у Брюсселі.

Як повідомлялося, ЄСПЛ виніс рішення, яким зобов'язав Росію надати українським полоненим морякам медичну допомогу.

Підконтрольні Росії "суди" Сімферополя та Керчі на два місяці заарештували 24 полонених українця за звинуваченням у "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування".

Україна вже вказала на неправомірність суду над українськими військовими, оскільки вони є військовополоненими. МЗС України направило ноту протесту російській стороні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі