У Судані невідомі снайпери обстріляли антиурядовий мітинг, є загиблі

Поділитися
У Судані невідомі снайпери обстріляли антиурядовий мітинг, є загиблі Чергова серія протестів у Хартумі пройшла з вимогою передати владу від військових цивільним © ИноСМИ.ru
Усього під час чергової серії протестів сім чоловік були вбиті і 181 людину поранено.

Невідомі снайпери розстріляли антиурядовий мітинг біля міністерства оборони Судану в Хартумі: у результаті стрілянини, відкритої по мирним жителям та солдатам, семеро осіб були вбиті, а більше ста отримали поранення, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

"Невідомі снайпери стріляли у мирних жителів та солдатів", – заявив заступник глави правлячої військової ради Судану генерал Мохамед Хамдан Дагало.

Усього під час чергової серії протестів сім чоловік були вбиті і 181 людину поранено, 27 з них – у результаті пожежі; поранення також отримали 17 солдатів збройних сил Судану і сил безпеки.

У квітні в Судані військові усунули від влади президента Омара аль-Башира, який правив країною 30 років. Башира перевели у в'язницю, де його режим стратив дисидентів. 15 травня військові і опозиція досягли згоди щодо перехідного періоду і формування спільного тимчасового уряду. Втім, згодом переговори зайшли в глухий кут і були перервані, оскільки військові і опозиціонери не могли визначити, хто саме - військові або цивільні - повинні очолити цей перехідний уряд.

За час правління аль-Башира Судан перетворився на корумповану злиденну країну з розореної економікою, попри те, що країна має великі запаси нафти. Режим аль-Башира був дуже дружний із Кремлем, який може опинитися в програші внаслідок військового перевороту – нещодавно Хартум пропонував Москві місце під військову базу на узбережжі Червоного моря.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі