У трьох штатах США вимагали скасування карантину

Фото
Поділитися
Найбільший мітинг провели жителі столиці Мічигану Ленсінга.

Акції протесту з вимогами пом'якшити умови режимів самоізоляції і відновити роботу підприємств пройшли в середу в трьох штатах США - Мічигані, Кентуккі і Юті. Про це повідомляє в четвер видання USA Today.

Найбільший мітинг провели жителі столиці Мічигану Ленсінга. Кілька тисяч учасників акції на автомобілях, на яких були закріплені плакати з вимогами зняти режим ізоляції, проїхали колоною повз капітолію штату - будівлі, де розташовуються законодавчі збори Мічигану і офіс губернатора. В результаті утворилася пробка в радіусі приблизно півтора кілометрів від будівлі. Губернатор Мічигану Гретчен Уїтмер, яка минулого тижня посилила вимоги карантину, визнала, що протестувальники не порушили її розпорядження, оскільки залишалися в машинах.

В Кентуккі близько сотні мітингувальників зібралися під вікнами офісу губернатора Енді Бешира, який виступав у той момент у прямому ефірі зі зверненням до жителів штату. Протестувальники співали пісні і кричали, намагаючись зірвати заяву. Серед гасел присутніх були вимоги дати їм роботу і звинувачення влади в надмірному, на думку учасників акції, страху перед епідемією. Мітингувальники намагалися дотримуватися приписаногї штатом дистанції у два метри між один одним.

Жителі міста Сент-Джордж у штаті Юта організували демонстрацію, в якій взяли участь кілька сотень людей. Присутні пройшли повз будівлю місцевого муніципалітету, вимагаючи відновити роботу закритих режиму ізоляції підприємств. За словами учасників, чиї слова наводить видання, вони самі або їх близькі родичі вже втратили роботу через введених на час пандемії обмежень.

На цьому тижні акції протесту через погіршення економічної ситуації в результаті пандемії пройшли також в інших штатах - Огайо і Північній Кароліні.

Зазначимо, на тлі карантинних обмежень кількість заявок на допомогу з безробіття в США за чотири тижні склала 22 мільйони. За останній тиждень за допомогою звернулися 6,62 млн. Останні дані свідчать про те, що рівень безробіття в даний час становить не менше ніж 17 відсотків - набагато вище 10 відсотків, досягнутих після рецесії, що закінчилася в 2009 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі