У Великій Британії посилюють заходи безпеки на АЕС та в аеропортах

Поділитися
У Великій Британії посилюють заходи безпеки на АЕС та в аеропортах Британські аеропорти і атомні станції готуються до можливих загроз
Посилення захисту пов'язане зі збільшенням загроз терактів і кібератак.

Аеропорти і атомні станції Великої Британії посилюють заходи безпеки у зв'язку із загрозою терактів і кібератак, повідомляє The Telegraph.

Британська служба безпеки повідомила про те, що у бойовиків, можливо, є способи обійти системи захисту.

Співробітники спецслужб вважають, що терористи "Ісламської держави" та аналогічних терористичних угруповань розробили спосіб розміщення вибухівки в ноутбуках і мобільних телефонах, яку не можуть засікти системи безпеки аеропортів. При цьому експерти Федерального бюро розслідувань США провели низку тестів для того щоб дізнатися, як розташувати вибухівку у відсіках акумулятора ноутбука, щоб дозволити йому залишатися ввімкненим.

Саме зростаючі ризики терактів з використанням техніки лягли в основу заборони на перевезення ноутбуків та інших електронних пристроїв в літаках, раніше прийнятої у Великій Британії та США.

Крім того, у розвідці побоюються того, що хакери, терористи і іноземні шпигуни можуть обійти комп'ютерний захист атомних електростанцій, використовуючи "вразливості" в ньому. Міністр енергетики Великої Британії Джессі Норман повідомив виданню, що атомні станції повинні перевірити "чи зможуть вони протистояти кіберзагрозам".

Як повідомлялося раніше, у США ввели заборону на провезення в ручній поклажі ноутбуків і планшетів для пасажирів, що прилітають з десяти країн Близького Сходу та Північної Африки.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що США ввели обмеження на вміст ручної поклажі на рейсах з десяти аеропортів країн, переважно з мусульманським населенням, у зв'язку із"триваючою терористичною загрозою".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі