У Євросоюзі готові дати відстрочку по Brexit до 31 січня

Поділитися
За словами дипломатів, посли схильні надати Лондону нову відстрочку, причому зробити це вони хотіли б у рамках "письмової процедури", щоб уникнути позачергового саміту Євросоюзу.

У середу, 23 жовтня, посли 27 держав Європейського Союзу на зустрічі в Брюсселі не прийняли рішення щодо прохання Лондона надати нову відстрочку для Brexit, але схиляються до того, щоб погодитися відкласти вихід Великобританії з ЄС на три місяці, повідомляє Deutsche Welle

Попередньо, посли домовилися до того, щоб перенести дату виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу ще на три місяці, тобто до 31 січня.

Для того щоб отримати нову відстрочку, Велика Британія буде змушена дотримуватися "письмовії процедури", щоб не було необхідності збирати позачерговий саміт Євросоюзу.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також просить про те, щоб відстрочка була до 31 січня.

Відзначимо, 22 жовтня Палата громад британського парламенту підтримала новий законопроект по Brexit, заснований на угоді про Brexit, досягнутої урядом з представниками ЄС минулого тижня.

Нагадаємо, 17 жовтня Євросоюз і Великобританія досягли нових домовленостей про Brexit. Угоду було схвалено між британськими та європейськими переговорними командами перед зустріччю європейських лідерів у Брюсселі.

У вересні британські депутати прийняли закон, який блокує вихід з Європейського союзу без угоди з Брюсселем 31 жовтня і змушує прем'єр-міністра країни просити про відстрочку Brexit.

Більше про проблеми і ризики Brexit читайте в статті Віктора Константинова для DT.UA "Ендшпіль".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі