Україна може вийти з Мінських домовленостей — Пристайко

Поділитися
Україна може вийти з Мінських домовленостей — Пристайко
Київ прийме рішення щодо виходу з Мінських угод після нормандської зустрічі.

Якщо зустріч "нормандської четвірки" не дасть результату, Київ буде думати, що робити далі. Варіанти - різні, аж до виходу з мінських угод, стверджує міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю для ВВС Україна.

Всі умови Україна виконала - провела розведення та погодила формулу Штайнмаєра. Інших вимог немає, тож тепер Росія має погодитися на зустріч. "Ми розраховуємо на чітку розмову, щоб прийти і сказати: що ви реально хочете від нас. На таку розмову розраховує Володимир Зеленський", - говорить міністр.

Зазначається, якщо ця зустріч не дасть результату, Київ буде думати, що робити далі. Варіанти - різні, аж до виходу з мінських угод.

"Зараз ми шукаємо дату, коли чотири лідери можуть зійтися в одному місці і провести ці переговори. … Німецькі та французькі колеги пропонують конкретну дату, яка їх влаштовує, ми заявили, що вона нас теж влаштовує, чекаємо відповіді від четвертої сторони", - зазначає Пристайко.

Російські офіційні особи поки не поспішають проводити зустріч.

DT.UA з посиланням на джерело повідомило, що зустріч "Нормандської четвірки" може відбутися 24 або 26 листопада. За словами поінформованого співрозмовника, якщо зустріч не відбудеться в ці дні, то до кінця року вона не відбудеться взагалі. Не виключено, що "нормандський формат" взагалі буде згорнуто.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі