Україна залишається на третьому місці за кількістю скарг до ЄСПЛ

Поділитися
Україна залишається на третьому місці за кількістю скарг до ЄСПЛ Чверть позовів, які нині перебувають на розгляді, стосуються Росії © strasbourgobservers.com
Чверть позовів, які нині перебувають на розгляді, стосуються Росії.

Україна знаходиться у трійці країн, громадяни яких найчастіше звертаються до Європейського суду з прав людини, повідомляє "Європейська правда", посилаючись на доповідь про діяльність ЄСПЛ за 2019 рік.

За даними станом на 1 січня 2020 року сумарно було зареєстровано 59,8 тисяч заяв в ЄСПЛ. Ця цифра перевищує минулорічну на 3,5 тисячі. Майже 15% з них подані проти України.

"Станом на 31 грудня 2019 року найбільше справ, які перебувають на розгляді, були спрямовані проти Російської Федерації (25,2%). Далі йдуть Туреччина (15,5%), Україна (14,8%), Румунія (13,2%) та Італія (5,1%)", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав люстрацію українських посадовців на підставі закону "Про очищення влади" порушенням їхніх прав.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі