Уряд Великої Британії внесе зміни у законопроект про Brexit

Поділитися
Уряд Великої Британії внесе зміни у законопроект про Brexit Зміни підвищать ймовірність виходу Британії з ЄС без торговельної угоди © Pixabay
Зміни внесуть, аби виключити можливість продовження перехідного періоду після виходу Британії з ЄС.

Новообраний уряд Великої Британії планує додати новий пункт в законопроект про Brexit, щоб законодавчо виключити можливість продовження перехідного періоду після виходу Британії з Євросоюзу, повідомляє BBC.

Зазначається, що період після Brexit, який влада планує завершити в 2020 році, може бути продовжений за взаємною згодою сторін на термін до двох років. Таким чином, уряд Великої Британії додасть у законопроект новий пункт, який виключить будь-яку моживість продовження процесу.

Повідомляється, що це підвищує ймовірність виходу Британії з ЄС без торговельної угоди.

Однак за словами британських експертів, одного року буде мало для укладення угоди про торгівлю.

Після Brexit, протягом перехідного періоду, Британія продовжить платити внески до бюджету ЄС і буде дотримуватися інших фінансових зобов'язань, однак буде користуватися більшістю переваг члена спільноти, втративши при цьому право голосу в ЄС.

Раніше повідомлялося, що уряд країни планує внести законопроект щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу до католицького Різдва, 25 грудня.

Нагадаємо, 12 грудня у Великій Британії пройшли дострокові парламентські вибори. Згідно з результатами підрахунків, переможцем парламентських виборів стала Консервативна партія на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном. Так, у Палаті громад (нижній палаті парламенту) консерватори отримали 365 місць з 650. Це означає, що консерватори самостійно зможуть сформувати більшість у парламенті і матимуть достатньо голосів для ухвалення необхідних рішень.

Нагадаємо, 22 жовтня Палата громад британського парламенту підтримала новий законопроект по Brexit, заснований на угоді про Brexit, досягнутої урядом з представниками ЄС минулого тижня.

17 жовтня Євросоюз і Велика Британія досягли нових домовленостей про Brexit. Угоду було схвалено між британськими та європейськими переговорними командами перед зустріччю європейських лідерів у Брюсселі.

У вересні британські депутати прийняли закон, який блокує вихід з Європейського союзу без угоди з Брюсселем 31 жовтня і змушує прем'єр-міністра країни просити про відстрочку Brexit.

Більше про проблеми і ризики Brexit читайте в статті Віктора Константинова для DT.UA "Ендшпіль".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі