В Афганістані обстріляли посольство США в річницю теракту 9/11

Поділитися
В Афганістані обстріляли посольство США в річницю теракту 9/11
В посольстві ніхто не постраждав.

Ракета вибухнула біля посольства США в Афганістані буквально за кілька хвилин до настання середи, 11 вересня, - 18-ої річниці теракту в Нью-Йорку. Співробітники оголосили ніхто не отримав поранення.

Зазначимо, що 19 років тому, терористичне угрупування "Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за теракт. Напади зробили 19 чоловіків. Це стало самим смертоносним напад на американську землю після Перл-Харбор в 1941 році. Події 11 вересня назавжди змінили сприйняття Америки в області безпеки і спонукали тодішнього президента Джорджа Буша оголосити війну з тероризмом і вторгнутися в Афганістан.

Незабаром після півночі над центральною частиною Кабула лунали сирени. У посольстві США співробітники почули повідомлення через гучномовець: "На території комплексу стався вибух, викликаний ракетою", пише NBC News.

Це була перша велика атака в афганській столиці з тих пір, як президент Дональд Трамп раптово припинив переговори між США і талібами на вихідних, на межі очевидного угоди про припинення самої тривалої війни в Америці.

Минулого тижня дві автомобільні бомби Талібану потрясли Кабула, в результаті чого загинули кілька мирних жителів і два члени місії НАТО. Трамп назвав смерть військовослужбовця США в одному з цих вибухів причиною того, що він тепер називає переговори між США і талібами "мертвими".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі