В Альпах знайшли тіло альпініста, який загинув 43 роки тому

Поділитися
В Альпах знайшли тіло альпініста, який загинув 43 роки тому Льодовик почав танути, і рідні побачили яскраву пляму - так був вдягнений альпініст
Його батьки вже померли, але шукали його все життя. Не залишили пошуки брат і друзі - і знайшли...

Рятувальники в Альпах спустили з масиву Екринс людські рештки, які можуть належати молодому альпіністові, зниклому 43 роки тому. Він пішов на льодовик один і зник.

У складній і гіркій історії переплелися зникнення молодої людини у віці двадцяти років, наполегливість його сім'ї в пошуку і танення льодовиків, повідомляє La Provence.

В останній тиждень серпня сім'я, яка постійно повідомляла про свої наполегливі пошуки рятувальників виявила на Довгому льодовику Еліфрид, горі на гребені між Ізерою і Верхніми Альпами, яскраву помаранчеву пляму. Зниклий хлопець був саме так одягнений.

Два альпініста спустилися з гвинтокрила на льодовик на висоті приблизно 3 тисячі метрів над рівнем моря і привезли залишки одягу і останки людини. Ще потрібно дочекатися результатів ДНК, але все говорить про те, що це може бути саме Жан-Франсуа Бенедетті, який загинув 25 липня 1976 року. Його батьки померли, але його брат і друзі продовжували розслідування.

Батько, Жорж Бенедетті, колишній депутат, помер в кінці листопада 2018 року на Корсиці.

Карикатурист і альпініст Жан-Марк Рошетт згадав про це зникнення у своїй автобіографічній книзі "Ailefroide, Altitude 3 954", випущеній у березні 2018 року. Багато років тому він сказав матері зниклої молодого людини, що льодовик поверне його не раніше, ніж через півстоліття. Його знайшли через 43 роки...

Через негоду в Альпах в кінці квітня в різних пригодах загинули десять осіб: сім лижників, два альпініста і гід. Згідно з отриманими даними, загиблі були громадянами Франції, Німеччини та Італії. Згідно з даними місцевої поліції п'ять лижників з групи з 14 осыб не змогли дістатися до місця призначення у французьких Альпах. Як повідомляє ВВС, власник бази, на яку повинна була прибути група, повідомив рятувальників про зникнення людей, на їх пошуки відправили сім вертольотів. Пізніше поліція повідомила, що один із членів групи помер через падіння з висоти, троє - від гіпотермії, ще двоє - у лікарні.

Також повідомляється про загибель гіда з Італії, який проводив організовану екскурсію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі