В Австрії призначили дострокові парламентські вибори

Поділитися
В Австрії призначили дострокові парламентські вибори Дострокові парламентські вибори відбудуться в Австрії у вересні © відкриті джерела
Коаліція розпалася після скандалу з віце-канцлером, викритим у змові з росіянами.

Дострокові парламентські вибори відбудуться в Австрії у вересні, повідомляє Kronen Zeitung. Їх проведення викликане розпадом коаліції і відставкою віце-канцлера Австрії Хайнца-Крістіана Штрахе, викритого у змові з росіянами.

У неділю, 19 травня, президент Австрії Олександр Ван дер Беллен і канцлер Себастіан Курц провели переговори щодо подальших дій і дати дострокових виборів до парламенту.

Ван дер Беллен підтримав проведення вибори у вересні, "якщо можливо, на початку вересня". І наголосив на тому, що до тих пір Австрія має залишатися здатною діяти і бути надійним партнером в ЄС. Точна дата виборів стане відома згодом.

Найближчими тижнями канцлер Австрії має намір провести переговори з керівниками партій, зокрема з новим головою ультраправої "Австрійської партії свободи" Норбертом Хофером. До нього лідером партії був скомпрометований Штрахе.

"Має бути максимальна стабільність. Нові вибори були не бажанням, а необхідністю", - цитує політика "Європейська правда".

Напередодні канцлер Австрії Себастіан Курц ініціював проведення дострокових виборів у зв'язку з розпадом коаліції і відставкою віце-канцлера Хайнца-Крістіана Штрахе.

Раніше німецька Süddeutsche Zeitung оприлюднила відеозаписи переговорів Штрахе з "племінницею президента Путіна Оленою Макаровою", зроблені в липні 2017 року.

Під час семигодинної зустрічі Штрахе обіцяв "Макаровій" преференції в обмін на російську фінансову підтримку його партії на виборах. Зокрема, віддавати держзамовлення росіянам замість австрійської компанії Strabag. Згодом стало відомо, що "Макарова" - підставна особа, яка мала на меті спровокувати Штрахе.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі