В Індії розбився черговий російський Су-30МКІ

Поділитися
В Індії розбився черговий російський Су-30МКІ Су-30МКІ – наймасовіший, найновіший та найпотужніший винищувач ВПС Індії © відкриті джерела
Індія вже втратила чимало літаків з тієї партії у 240 машин, яку придбала в Росії.

Черговий бойовий винищувач російського виробництва військово-повітряних сил Індії Су-30МКІ зазнав аварії 8 серпня; винищувач виконував плановий учбовий політ і розбився в авіакатастрофі поблизу міста Тезпур у штаті Ассам, повідомляє індійське міністерство оборони.

Обидва пілота винищувача зуміли катапультуватися і успішно приземлилися – щоправда, один з них пошкодив ногу. Також зазнало збитків рисове поле, на яке впав літак. Сам винищувач повністю вигорів і відновленню не підлягає.

Точні дані щодо причин та обставин авіакатастрофи невідомі. Міноборони Індії заявило, що веде розслідування інциденту.

Су-30МКІ – наймасовіший, найновіший та найпотужніший винищувач ВПС Індії. На озброєнні індійської армії стоїть близько 240 винищувачів Су-30МКІ, близько десяти з яких за час експлуатації з 2009 року були втрачені. Це відбувається як через низьку кваліфікацію пілотів індійських ВПС, так і загальну погану якість винищувачів російського виробництва та індійської збірки.

Раніше стало відомо, що у Харківській області під час виконання учбового польоту зазнав аварії літак L-39. За штурвалом перебував студент третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Повідомлялося, що останній раз цей літак проходив капітальний ремонт на ДП "Чугуївський авіаційний ремонтний завод", навчальному закладу його передали навесні 2014 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі