В Індії вкрали прах Махатми Ганді

Поділитися
За словами поліцейських, злодії вкрали частину останків Махатми Ганді в день його 150-річчя.

Поліція міста Рева індійського штату Мадхья-Прадеш заявила, що вночі невідомі осквернили меморіал індійського політика, філософа і громадського діяча Махатми Ганді. Його останки були викрадені в день його 150-річчя, повідомляє видання BBC.

Уточнюється, що прах індійського політичного і громадського діяча зберігався з 1948 року, коли лідер індусів був убитий.

Злодії також написали слово "зрадник" зеленою фарбою на фотографіях лідера незалежності.

У поліції підтвердили викрадення і оголосили про розслідування. Правозахисники штату також оголосили, що почали розслідування за статтями про дії, що завдають шкоди національній інтеграції, посяганні на світ і заяви, які завдають шкоди суспільству.

"Я відкрив ворота Бхавана рано вранці, тому що це був день народження Ганді. Коли я повернувся близько 23:00, я виявив, що останки Ганді пропали, а його плакат був зіпсований", – каже охоронець меморіалу.

Лідер місцевої політичної партії Гурмит Сінгх закликав поліцію перевірити камери відеоспостереження, які були встановлені всередині меморіалу.

Нагадаємо, що деякі радикально налаштовані індуси розглядають Ганді як зрадника з-за його ідеології индуистско-мусульманської єдності. При цьому більшість індусів досі шанують його "батьком нації".

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі