В Ірані помер від коронавіруса колишній посол у Ватикані

Поділитися
В Ірані помер від коронавіруса колишній посол у Ватикані Хосровшахи був видатним дипломатом і відомим філософом
Вищі чиновники в Ірані оголосили про свою інфікованість коронавірусом.

Колишній посол Ірану у Ватикані та Єгипті Хаді Хосровшахі помер від захворювання, викликаного коронавірусом. Про це повідомило в четвер іранське агентство IRNA.

Відзначається, що політика доставили в лікарню у важкому стані напередодні. Аналізи підтвердили наявність у нього коронавіруса. Через декілька днів Хосровшахі помер.

Співчуття близьким та родичам дипломата висловив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф. Раніше голова комітету з питань національної безпеки Меджлісу (іранського парламенту) Моджтаба Зоннур заявив, що тест на коронавірус у нього також дав позитивний результат.

Хосровшахі страждав від ішемічної хвороби серця, раніше був доставлений в лікарню в Кумі, після підтвердження коронавірусного тесту.

Хосровшахі - дипломат, філософ, перекладач, письменник, який походить з древньої іранської сім'ї, що йде корінням в глибину століть і дала чимало відомих в релігійному, юридичному і науковому ісламському світі імен. Відомий перекладом Корану на італійську мову. Його твори і роботи були опубліковані на перською та арабською мовами (на додаток до сотень статей в ісламських журналах в Ірані і ісламському світі). Хосровшахі написав близько вісімдесяти томів робіт, понад сорок з них були опубліковані в країні і за її межами.

Іран повідомив також, що захворювання було виявлено у віце-президента Ірану у справах жінок і сім'ї Масуме Ебтекар, депутата Меджлісу Махмуда Садеки та заступника міністра охорони здоров'я і медичної освіти Ірану Іраджа Харірчі.

МОЗ Ірану 19 лютого повідомив про перші в країні випадках зараження новими коронавірусом. Інфіковані були виявлені в місті Кум.

За ініціативи Міноборони Ірану в країні розпочалося виробництво рідких дезінфекційних засобів та гігієнічних масок для боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє "Інтерфакс–Україна" з посиланням на місцеве телебачення.

"Виробничі лінії розраховані на 20 тис. літрів рідких дезінфекційних засобів та 20 тис. масок на добу", - цитує телеканал міністра оборони Ірану Аміра Хатамі.

Відомо, що кількість заражених новим коронавірусом в країні становить 245 осіб, 26 жителів з числа хворих померли.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі