В Ірані повідомили про створення "аналога" російських С-300

Поділитися
В Ірані повідомили про створення "аналога" російських С-300 У міністерстві оборони Ірану заявили, що система успішно пройшла випробування © Iran Press News Agency
"Бавар-373" повністю виготовлений з іранських комплектуючих.

Іран оголосив про завершення робіт зі створення зенітно-ракетного комплексу "Бавар-373", який за своїми характеристиками аналогічний російському ЗРК типу С-300, а по ряду показників, нібито, навіть перевершує його, повідомило іранське інформаційне агентство IRNA.

"Бавар-373" із дальністю ураження 200 кілометрів і висотою польоту 27 кілометрів, наділений більшими можливостями, ніж російський комплекс С-300", – сказано у повідомленні.

У міністерстві оборони Ірану заявили, що система успішно пройшла випробування; нібито вона істотно відрізняється від аналогічних американських і російських моделей з точки зору пускових установок, радара та ракет. Також "Бавар-373" повністю виготовлений з іранських комплектуючих.

Бригадний генерал Касем Такізаде, коментуючи заяву про новий ЗРК Ірану, пообіцяв, що комплекс буде продемонстровано широкій публіці на наступному тижні – 22 серпня, коли в Ірані відзначають День національної оборонної промисловості.

Нагадаємо, 25 липня Іран провів успішні випробування нової модифікації балістичної ракети середньої дальності власної розробки "Шахаб-3". Її розробка велася на основі китайської ракети "Дуньфен-21" та північнокорейського "Нодона". Була успішно випробувана у 2000 році, виробляється з 2001 року, з цього часу отримала ряд модифікацій, у т. ч. нові боєголовки. На озброєнні Ірану стоїть близько 600 ракет "Шахаб-3" (ракет з ядерною бойовою частиною серед них немає).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі