В Іспанії пройшов фестиваль стрибків через немовлят

Поділитися
В Іспанії пройшов фестиваль стрибків через немовлят за 400 років не постраждала жодна дитина
Це одне з найдавніших і химерних іспанських свят.

Приголомшливе (у всіх сенсах) свято проводиться щорічно в іспанській провінції Бургос. Тут проводиться дивний фестиваль El Colacho, головною частиною якого стають стрибки через... немовлят.

В іспанському місті Кастрільо-де-Мурсія на вихідних відбувся такий фестиваль. Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на іспанське новинне агентство Icalnews.

З нагоди фестивалю в Кастрільо-де-Мурсія пройшли святкові ходи. Потім по маршруту процесій, прямо на міських вулицях, розмістили десятки матраців, на яких розташували місцевих дітей у віці до року. Після цього розпочалося головне дійство.

Герої свята - Colachos, одягнені в традиційні жовто-червоні костюми і зображуючі дияволів, - стали перестрибувати через лежачих на матрацах немовлят. При цьому "дияволи" тримали в руках кастаньєти і батоги з кінського волосу, щоб відвести від дітей зло.

Місцеві жителі вірять, що злі духи йдуть за "дияволами", коли ті перестрибують через дітей. Після закінчення стрибків місцевий священик благословив малюків, побажавши їм щасливого і безтурботного життя. Вважається, що завдяки стрибкам діти очищаються від первородного гріха, а також знаходять захист від хвороб і нечистої сили.

Щорічно в El Salto del Colacho ("стрибку диявола") беруть участь близько 100 малюків. А глядачами незвичайного і навіть екстремального процесу стають тисячі місцевих жителів, а також численні туристи.

Вперше свято пройшло в 1621 році. Точне походження El Colacho невідомо - воно є класичним прикладом поєднання традиційного іспанського фольклору та релігії і присвячене католицькому святу Тіла і Крові Христових (або Корпус Крісті від лат. Corpus Christi - Тіло Христове).

Корпус Крісті відзначається по всій Іспанії ходами і всенародними гуляннями, а El Colacho в Кастрільо-де-Мурсія - це, мабуть, найхимерніша версія свята. Папа Римський Бенедикт XVI виступав з різкою критикою по відношенню до El Colacho, підкреслюючи небезпеку для стрибків дітей, і просив не брати участь в цьому процесі іспанських священиків. При цьому, за словами місцевих жителів, за майже 400-літню історію свята жодна дитина у процесі стрибків не постраждала.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі