В Іспанії розслідують покупку мережі супермаркетів олігархом з РФ

Поділитися
В Іспанії розслідують покупку мережі супермаркетів олігархом з РФ
Згідно з документом суду, слідчий суддя при Національному суді Іспанії "почав розслідування скарги" проти Фрідмана і його люксембурзької інвестиційної компанії LetterOne "у зв'язку з придбанням Dia".

Вищий кримінальний суд Іспанії почав розслідування того, як російський олігарх Михайло Фрідман штучно знизив ціну акцій мережі супермаркетів Dia перед її покупкою, повідомляє The Local.

Близький до оточення Кремля олігарх з'явився у суді в Мадриді в понеділок в рамках окремого аналогічної справи щодо заниження вартості і поглинання іншої іспанської фірми Zed Worldwide.

Він заперечує всі звинувачення у цій справі.

Слідчий суддя при Національному суді Іспанії "почав розслідування скарги" проти Фрідмана і його люксембурзької інвестиційної компанії LetterOne "у зв'язку з її придбанням Dia".

Як відомо, у травні LetterOne придбала контрольний пакет акцій мережі супермаркетів після запеклої суперечки з її попереднім керівництвом, оскільки ціна акцій фірми впала.

Суддя розслідує твердження, зроблені в анонімній скарзі, що LetterOne "підтримувала підвищену фінансову напруженість, щоб знизити ціну акцій, поки їй не вдалося купити компанію".

Верховний суд Іспанії у вересні дав Національному суду мандат на розслідування цієї справи, яке, за його словами, може представляти собою "маніпулювання ринком" і може мати серйозні наслідки для економіки Іспанії з урахуванням розміру мережі супермаркетів.

Олігарх, як повідомляється, близький до Кремля і був внесений у список Forbes в цьому році як найбагатший житель Лондона, також є одним із засновників Альфа-Банку, найбільшого приватного кредитора Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі