В Іспанії через несподівані повені загинуло вже п'ятеро людей

Поділитися
В Іспанії через несподівані повені загинуло вже п'ятеро людей Затоплені вулиці й населені пункти
Повінь не спадає, в регіоні оголошений режим лиха

В Іспанії продовжує лютувати стихія: через сильні дощі почалися повені. Вийшли з берегів річки, і потоки води обрушилися на населені пункти, поля і дороги.

Як мінімум п'ятеро людей загинули через повені на південному сході Іспанії, повідомила в суботу BBC News. Раніше повідомлялося про чотири жертви.

Троє загинули в автомобілях, знесених водою. Один застряг у затопленому автомобільному тунелі, ще один загинув недалеко від свого будинку в селі Редован в Валенсії.

Близько трьох з половиною тисяч осіб довелося евакуювати. Повінь виникла після сильних злив, що пройшли у четвер та п'ятницю. Вона торкнулася регіонів Валенсія, Мурсія і східної частини Андалусії.

В результаті лиха закрилися два міжнародні аеропорти, паралізовано рух залізницею, в школах скасували заняття.

Метеорологи поки не збираються скасовувати режим підвищеної небезпеки.

Раніше схожа погода призвела до повеней і в Україні. Повідомлялося, що на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей за оперативними даними частково підтоплено близько 2 тис. будинків, понад 7 тис. 300 домогосподарств, 8 тис. 800 га сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 км покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 та порушено газопостачання 2 населених пунктів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі