В Ізраїлі тисячі людей вийшли на акцію за "порятунок демократії"

Поділитися
В Ізраїлі тисячі людей вийшли на акцію за "порятунок демократії" Протестувальники нагадали про корупційні скандали Нетаньяху © tass.ru
Протестувальники виступили проти коаліції Ганця і Нетаньяху.

У столиці Ізраїлю Тель-Авіві, близько двох тисяч людей вийшли на акцію протесту проти створення коаліції Біньяміна Нетаньяху і спікера Кнесету Бені Ганця, пише DW.

Демонстранти закликали до "порятунку демократії" і нагадували про те, що Беньямін Нетаньяху не раз звинувачували в корупції.

Організатором акції стало активістський рух "Чорні прапори". Протестувальники в основному були в чорному одязі. Під час акції протесту на площі Рабіна вони дотримувалися норми соціального дистанціювання, і тримали один від одного дистанцію у два метри.

Створення коаліції Біньяміна Нетаньяху і Бенні Ганца зараз одна з найважливіших проблем в Ізраїлі. В країні вже провели треті вибори за рік, щоб сформувати уряд і, якщо створення коаліції все-таки не вдасться, проведуть ще одні.

У минулому місяці ряд ізраїльських законодавців підтримали Ганця, щоб він став прем'єр-міністром. Йому було доручено сформувати уряд, але Ганц оголосив, що замість цього спробує сформувати "надзвичайний" уряд з партією Нетаньягу "Лікуд" для розв'язання проблеми коронавірусної кризи в країні. З того часу переговори про угоду про розподіл влади між Ганцем і Нетаньяху зайшли в глухий кут.

Всі терміни переговорів між Ганцем і Нетаньяху були порушені і президент Ізраїлю Реувен Рівлін дозволив продовжити їх ще на дві доби. Однак, після чергових переговорів політики ні до чого не прийшли.

Поки переговори тривали, синьо-білий альянс Ганця розпався, а Нетаньяху вичікував моменту, щоб стати досить сильним для формування уряду самотужки. Нині його підтримує 59 законодавців у 120-місцевому парламенті. Нетаньяху потрібно ще два, щоб отримати більшість.

Беньяміна Нетаньяху не раз звинувачували в корупції, руйнування можливості на мир з палестинцями і розкол ізраїльського суспільства.

Детальніше про ізраїльського політика та його вплив на ситуацію в Ізраїлі читайте в статті Віктора Каспрука "Фактор Нетаньяху".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі