В ОАЕ помилували засуджену до в'язниці після зґвалтування норвежку

Поділитися
В ОАЕ помилували засуджену до в'язниці після зґвалтування норвежку
Марту Дебору Далельв засудили до 16 місяців тюремного ув'язнення 17 липня. Правитель Дубая Мохаммед бін Рашид аль-Мактум помилував громадянку Норвегії після переговорів між міністрами закордонних справ двох держав.

Правитель Дубая Мохаммед бін Рашид аль-Мактум помилував громадянку Норвегії Марту Дебору Далельв, засуджену до в'язниці після скарги на зґвалтування. Про це з посиланням на прес-службу міністерства закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів повідомляє CNN.

За словами представника зовнішньополітичного відомства ОАЕ, таке рішення дубайський емір ухвалив після переговорів між міністрами закордонних справ двох держав. При цьому прес-секретар арабського МЗС наголосила, що діалог був "дуже конструктивним".

У МЗС ОАЕ також додали, що влада країни не збирається депортувати норвежку. Одночасно Далельв пообіцяли не заважати покинути арабську державу. Сама вона має намір найближчим часом виїхати з емірату. На момент прийняття рішення про помилування жінка перебувала на волі: за даними Reuters, на час розгляду апеляції влада Дубая дозволили їй залишитися в норвезькому християнському центрі.

Марту Дебору Далельв засудили до 16 місяців тюремного ув'язнення 17 липня. Норвежку, яка у березні 2013 року поскаржилася на зґвалтування, здійснене в дубайському готелі, визнали винною у перелюбі, вживанні спиртного і наданні неправдивих свідчень. Вирок викликав гостру критику з боку норвезького міністерства закордонних справ. Окрім того, в мережі Facebook були створені кілька груп на підтримку Далельв, одна з яких набрала понад 50 тисяч лайків.

Подібні вироки виносилися у Дубаї і раніше. Причина прийняття подібних рішень криється у місцевих нормах закону, згідно з якими для доказу факту зґвалтування постраждала повинна надати суду свідчення як мінімум чотирьох чоловіків-свідків, або підозрюваний у злочині повинен сам визнати свою провину. Всі позашлюбні сексуальні контакти в ОАЕ караются кримінально. !zn

Читайте також:

В ОАЕ зґвалтовану норвежку засудили до в'язниці за перелюбство

Психіатри про миколаївських ґвалтівників: ці молоді люди цілком осудні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі