В ООН немає мандата для коментування "виборів" у окупованому Криму – Гуттеріш

Поділитися
В ООН немає мандата для коментування "виборів" у окупованому Криму – Гуттеріш Гутерріш коментувати "вибори" не стане, але його позиція не змінилася © Українська місія в ООН/Twitter
Тим не менш, запевнив прес-секретар, позиція Гуттеріша з цього питання збігається з позицією України та світового співтовариства.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш не може коментувати так звані "вибори", які російські окупанти провели у анексованому Криму через відсутність у нього на це мандату, проте його позиція залишається принциповою – Крим, це Україна, заявив прес-секретар генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає "Укрінформ".

"У нас немає мандату, щоб коментувати ці вибори. Загалом, зазвичай ми не коментуємо, якщо у нас немає мандату ...", – заявив він.

Тим не менш, запевнив прес-секретар, позиція Гутерріша з цього питання збігається з позицією України та світового співтовариства, а також нещодавно прийнятою на 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН резолюцією "Ситуація з правами людини в Автономній республіці Крим та місті Севастополь, Україна", у якій підтверджується прихильність територіальній цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, 8 вересня в Росії відбувся єдиний день голосування – близько шести тисяч виборчих кампаній і референдумів різного рівня. Зокрема "выбори депутатов парламента і государственного совета" в окупованому Криму і Севастополі.

У МЗС України нагадали, що проведення псевдовиборів на окупованій території є порушенням норм міжнародного права, і закликали міжнародне співтовариство посилити санкції проти РФ. Прокуратура АРК оголосила в розшук голову так званого "избиркома Крыма" Михайла Малишева. Йому інкримінують державну зраду і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі