В США готуються до масових арештів і депортації нелегальних іммігрантів

Поділитися
В США готуються до масових арештів і депортації нелегальних іммігрантів Трамп будує свою передвиборчу кампанію на боротьбі з іммігрантами © Yahoo News photo Illustration; photos: Evan Vucci/AP, NYT
Про те, що імміграційні влади будуть переслідувати нелегальних іммігрантів по всій країні? заявив президент США.

Президент США Дональд Трамп повторив своє попередження, що імміграційна влада на наступному тижні буде переслідувати нелегальних мігрантів в країні арештами, але все ж не повідомив подробиць про заплановані дії.

"Вони почнуться наступного тижня по відношенню до людей, які приїхали в нашу країну нелегально, вони повинні будуть покинути її", - сказав він журналістам у Білому домі перед поїздкою у Флориду, де він офіційно запускав свою передвиборчу кампанію. Трамп також похвалив Мексику за дії, які, за його словами, були зроблені, щоб зупинити потік іммігрантів в Сполучені Штати, повідомляє Reuters.

Колишні чиновники та експерти з імміграції заявили, що навряд чи імміграційна влада буде здатна заарештувати і депортувати "мільйони" людей, але раніше Трамп сказав, що велика кількість міст по всій країні знаходиться в стані підвищеної готовності.

Трамп зробив нелегальну імміграцію центральним елементом своєї адміністрації і, ймовірно, висуне на перший план це у своїй кампанії з виборів 2020 року, але до цього часу він не довів арешти і депортації до рівнів, які спостерігалися в перший термін президентства Барака Обами, оскільки ресурси необхідно розподілити на два напрями: Трамп намагається перешкодити потоку нових іммігрантів і депортувати тих, хто вже потрапив в Сполучені Штати.

Комісар у справах іммігрантів в Нью-Йорку Бітта Мостофі сказав, що коментарі Трампа є "невід'ємною частиною порядку денного, метою якого є прищепити страх у спільнотах іммігрантів, що підриває нашу здатність просувати інтереси нашого міста". Мостофі сказав, що Нью-Йорк збільшив ресурси для програм правового захисту іммігрантів, щоб реагувати на посилення правозастосовних дій.

Сусідня Гватемала заявляє, що не готова приймати у себе депортованих з США нелегалів, хоча на неї покладають надії як на третю країну.

Під час виборчої кампанії 2016 року Дональд Трамп пообіцяв побудувати стіну на південному американському кордоні з Мексикою, щоб скоротити кількість нелегальних мігрантів, які потрапляють до США. Однак у цьому питанні йому постійно чинять усілякі перешкоди представники Демократичної партії США, які контролюють Палату представників американського Конгресу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі