В ЄС та НАТО висловили свої співчуття з приводу кончини Маккейна

Поділитися
В ЄС та НАТО висловили свої співчуття з приводу кончини Маккейна Лідери країн ЄС зазначили, що світ втратив великого демократа, а його голосу буде не вистачати © John McCain / Facebook
Маккейна назвали "справжнім американським героєм", "другом Великобританії", "атлантистом та солдатом".

Лідери країн-членів Євросоюзу і генеральний секретар НАТО висловили своє співчуття з приводу передчасної смерті американського сенатора від Республіканської партії Джона Маккейна, одного з найбільш відомих американських політиків, передає "Європейська правда".

Зокрема, президент Франції Еммануель Макрон назвав сенатора "справжнім американським героєм".

"Він присвятив все своє життя своїй країні. Його голосу буде не вистачати. Адресуємо нашу повагу його близьким", - написав у Twitter французький президент.


Канцлерін Німеччини Ангела Меркель назвала покійного сенатора "одним з найвидатніших політичних діячів нашого часу, який невтомно боровся за сильний трансатлантичний альянс".

"Джон Маккейн керувався твердою переконаністю у тому, що мета будь-якої політичної діяльності повинна служити на підтримку та просування свободи, демократії та верховенства права. Його смерть є втратою для всіх, хто розділяє це переконання", - заявила Меркель.


Прем'єр Великобританії Тереза Мей приєдналася до решти лідерів, зазначив, що Маккейн ставив інтереси служіння країні і народу вище всіх інших.

"Було честю називати його другом Великобританії. Мої найглибші співчуття його родині та американському народу", - написала вона.


"Джон Маккейн - солдат та сенатор, американець та атлантист. Його будуть пам'ятати як у Європі, так і в Північній Америці за його мужність і характер, і як сильного прихильника НАТО", - зазначив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.


Читайте також: Чинного президента США не запросили на похорон сенатора Маккейна

Сенатор Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня, о 16:28 за місцевим часом. Свої співчуття родині політика висловили президент США Дональд Трамп і голова Національного комітету Республіканської партії Ронна МакДеніел.

Президент України Петро Порошенко нагадав про те, що сенатор підтримував нашу країну під час Революції Гідності і протистояння російської агресії в Донбасі. Детальніше про те, чим запам'ятається українцям сенатор Маккейн, читайте в матеріалі DT.UA "Великий друг України: чим запам'ятається сенатор Маккейн".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі