В Євросоюзі можуть відмовитися від скасування "зимового" і "літнього" часу

Поділитися
В Євросоюзі можуть відмовитися від скасування "зимового" і "літнього" часу Майже сорок років переведення стрілок туди-сюди показали, що крім як на здоров'я, більше вони ні на що не впливають © Андрій Товстиженко, DT.UA
В ЄС побоюються, що різнобій рішень перетворить Європу "клаптева ковдра"

Багаторічні гарячі обговорення про скасування "зимового" і "літнього" часу в Євросоюзі можуть бути відсунуті убік - і цьому є причина. Європейському союзу не так-то просто буде відмовитися від вже звичного переведення стрілок, хоча воно дуже багатьом не подобається.

Європейський Союз може відкласти підтримане Європарламентом рішення скасувати переведення годинників в 2021 році, передає ZIK з посиланням на DW.

Згідно з повідомленням, представник уряду Фінляндії, головуючої в ЄС країни, заявив, що скасування переведення годинників може бути відкладене на невизначений термін, оскільки багато держав Союзу ще не визначилися з позицією в цьому питанні і гадають що ЄС перетвориться на "клаптикову ковдру" з різних часових поясів.

Крім того, у німецькому Міністерстві економіки наголосили, що перед ухвалення рішення про скасування переведення годинників необхідно проаналізувати всі можливі наслідки для Євросоюзу. В уряді Німеччини зазначили, що для країни важливо уникнути "часових островів" та розбіжностей з іншими державами у спільному ринку.

Також німецький депутат від ХДС (Християнсько-демократичний союз Німеччини) Петер Лізе сказав, що наразі існує можливість дотримання схваленого раніше плану щодо скасування переведення годинників. За його словами, скасування переведення годинників буде можливим, якщо Фінляндія спонукатиме країни визначитися до кінця 2019 року.

Багато людей складно переносять перехід на зимовий режим часу - погіршується самопочуття, з'являється сонливість, і навіть "додаткова" година для сну не допомагає. Для деяких людей перехід обертається безсонням. Тому потрібно вже зараз, за тиждень до переведення стрілок, подбати про свій організм.

Це означає, що потрібно потроху змістити всі свої звичні заняття, щоб пересунувся час перед сном, більше відпочивати і менше пити кави і алкоголю. Як правило, адаптація до нового розкладу триває кілька днів, а потім все входить в норму. Крім одного: стрімкого настання темного часу доби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі