В'їзд з Єгипту до Ізраїлю закрили через коронавірус

Поділитися
В'їзд з Єгипту до Ізраїлю закрили через коронавірус Ізраїль може тимчасово закрити в'їзд для всіх іноземців © reuters.com
До карантинного списку уряд Ізраїлю включив півтора десятка держав.

Уряд Ізраїлю розширило так званий "карантинний список" держав, з яких в'їзд на територію країни обмежено через коронавірус COVID-19. У цьому списку опинився і Єгипет, передає "УНН".

Згідно з правилами, в'їзд lj Ізраїл. іноземців, які відвідували Єгипет протягом останніх 14 днів, закритj. Винятки можливы лише в тому випадку, якщо вони підтвердять можливість провести наступні два тижні в Ізраїлі в ізоляції.

Що стосується ізраїльтян, то вони після відвідин Єгипту зобов'язані провести 14 днів в ізоляції. Йдеть про людей без симптомів респіраторних захворювань.

Раніше до списку були включені Австрія, Андорра, Німеччина, Іспанія, Італія, Сан-Марино, Франція, Швейцарія, Китай, Сінгапур, Таїланд, Японія і Південна Корея. Щодо іноземців і громадян Ізраїлю, які там побували, діють ті самі правила.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху не виключив, що подібні обмеження може бути введено для усіх іноземців без винятку. Відповідне рішення буде прийнято в понеділок, 9 березня, передає Reuters.

За даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, коронавірус діагностовано у 28 осіб. Стан одного з інфікованих медики оцінюють як важкий.

Перший випадок зараження на території Ізраїлю був підтверджений 27 лютого. Інфекцію виявили у ізраїльтянина, який повернувся з Італії.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса COVID-19 "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я. 28 лютого ВООЗ підвищила рівень небезпеки до дуже високого.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється по всьому світі.

Випадки захворювання зафіксовані більш ніж у 100 країнах на всіх континентах. Згідно з офіційними даними, захворіли понад 109 тисяч людей, 60 тисяч вилікувались, 3700 померли.

Перший випадок зараження коронавірусом в Україні було діагностовано 3 березня у Чернівцях у чоловіка, який повернувся з Італії.

Про те, чому більшість українських громадян не впевнені у спроможності влади ефективно протистояти поширенню захворювання і чи справедливі їхні сумніви, читайте в статті Алли Котляр "Тест системі: коронавірус вже в Україні" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі