Вахтанг Кікабідзе прокоментував протистояння Грузії та Росії

Поділитися
Вахтанг Кікабідзе прокоментував протистояння Грузії та Росії Вахтанг Кікабідзе давно зрозумів, яке відношення Росії до Грузії © Україна Online
Кікабідзе сказав, що протестувальники мають рацію, і він на їхньому боці.

Артист Вахтанг Кікабідзе прийняв сторону протестуючих в Грузії. Він вважає, що уряд отримав те, що заслужив, догоджаючи Москві.

Про це Кікабідзе заявив в інтерв'ю російському виданню "МК", повідомляє Цензор.НЕМАЄ.

Актор засудив дії грузинської влади. "Вони отримали те, що заслужили, - я маю на увазі уряд... Привезли депутацію, посадили в парламент представника Росії. Та такого історія не пам'ятає!", - обурився він.

На зауваження російського журналіста про те, що в минулому році в Грузії побували 1 млн. 700 тис. туристів з Росії, Кікабідзе відповів так: "Ну, зараз вони вже не будуть відпочивати. Це їх так карають. А що, ми повинні через гроші від усього відмовлятися - від моралі, від патріотизму?".

Вахтанг Кікабідзе не відвідував Росію після нападу Росії на Грузію в 2008 році. Він також відмовився від російського ордена "Дружби", яким його нагородив Дмитро Медведєв за місяць до початку військових дій.

У жовтні 2014 року, після окупації Криму і агресії РФ на сході України, Кікабідзе назвав Володимира Путіна "політиком чорної сили" і "загарбником".

Раніше сьогодні голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку на тлі протестів. Саме на його місце сів депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов під час візиту російської делегації на Міжпарламентську асамблею православ'я, що викликало громадські заворушення.

Вимога про відставку Кобахідзе була однією з трьох, озвучених вчора учасниками акції протесту біля будівлі парламенту Грузії. Ще вони вимагали відставки голови МВС та відставки голови СГБ Грузії, які зробили можливим в'їзд в країну депутата Державної думи РФ Сергія Гаврилова.

Протести в Тбілісі почалися увечері 20 червня під час засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я в будівлі грузинського парламенту. Депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов зайняв крісло спікера і почав виступ російською мовою. Опозиційні депутати заблокували проведення засідання, а біля будівлі парламенту стали збиратися обурені громадяни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі