Вакцина проти COVID-19 повинна стати надбанням всієї планети – Макрон

Поділитися
Вакцина проти COVID-19 повинна стати надбанням всієї планети – Макрон © rfi.fr
Він вважає, що перед загрозою пандемії тактика "кожен за себе" стала б помилкою.

Президент Франції Еммануель Макрон під час відеоконференції щодо збору коштів на боротьбу проти COVID-19 заявив про те, що міжнародні зусилля по розробці вакцини проти коронавірусу повинні привести до того, що вона буде доступна всім країнам.

"Ми прагнемо прискорити дослідну роботу за методами лікування і вакцини, хоча і знаємо, що це потребуватиме часу. У центрі цієї ініціативи лежить рішення, яке ми повинні колективно взяти на себе, що ця вакцина, коли вона буде виготовлена, стане всесвітнім суспільним надбанням. Тобто вона не буде належати комусь, вона буде належати всім", - сказав Макрон, додавши, що доступ до вакцини "повинен бути у всієї планети".

Він вважає, що перед загрозою пандемії тактика "кожен за себе" стала б помилкою.

"Це справедливо, звичайно, що держави прагнуть захистити своє населення і знайти власну відповідь, але ми зможемо остаточно вийти (з кризи) тільки спільно", - зазначив Макрон.

ЗА його словами, для цього необхідно співпрацю як в рамках ЄС, так й ширше міжнародне співробітництво держав, фондів, приватних партнерів.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розповсюдила 24 квітня відеозвернення, в якому пояснила мета цієї донорської конференції.

"Ми організовуємо 4 травня всесвітню конференцію онлайн по збору коштів. Мета в тому, щоб об'єднати наші сили та мобілізувати ресурси. Ми хочемо зібрати лідерів усього світу, щоб разом перемогти вірус", - сказала фон дер Ляєн, підкресливши, що необхідно якомога швидше розробити вакцину, її виробництво та розповсюдження по всьому світу.

"Для цього нам потрібні гроші. Однією з головних завдань цього саміту буде зібрати першу суму в 7,5 млрд євро, щоб надати імпульс всесвітнього співробітництва. Але потім треба буде ще більше фондів", - пояснила голова Єврокомісії.

Читайте також: Вакцина COVID-19: які країни вже почали тестування на людях

Нагадаємо, дані Лондонської школи гігієни і тропічної медицини показують, що зараз у світі ведеться більше сотні проектів по розробці вакцини проти коронавірусу COVID-19. За даними дослідників, загалом таких проектів зараз близько 120, близько 10 з них вже знаходяться на стадії клінічних досліджень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі