Венеціанська комісія засудила вето РФ на рішення ЄСПЛ

Поділитися
Венеціанська комісія засудила вето РФ на рішення ЄСПЛ У Єврокомісії нагадали РФ про те, що у неї немає вибору, виконувати чи не виконувати постанову © Business Wisdom Summit
Путін ініціював внесення зміни в Конституцію, щоб не виконувати рішення ЄСПЛ.

Європейська комісія Ради Європи за демократію через право (Венеціанська комісія) оприлюднила висновок щодо запропонованих президентом Росії Володимиром Путіним змін до Конституції, за якими РФ може не виконувати рішення ЄСПЛ.

Наголошується, що Російська Федерація як країна-член Ради Європи, ратифікувала Європейську конвенцію з прав людини, і повинна виконувати рішення Європейського суду з прав людини, повідомляє Укрінформ.

"Ратифікувавши Європейську конвенцію з прав людини і визнавши юрисдикцію Європейського суду з прав людини, вона (РФ - ред.) взяла на себе зобов'язання виконувати рішення суду. Отже, не існує вибору, виконувати чи не виконувати постанову Страсбурзького суду: відповідно до ст. 45 Конвенції, постанови ЄСПЛ є юридично зобов'язуючими", - зазначили експерти Венеціанської комісії.

В комісії відзначили, якщо в країнах конституція має переважну силу над Європейською конвенцією з прав людини, то це не означає, що рішення ЄСПЛ не повинні виконуватися.

Венеціанська комісія також висловила стурбованість запропонованими в РФ змінами в Основний Закон.

Читайте також: Блок Південно-Української АЕС підключили до мережі після ремонту

Детальніше про Конституційні зміни в РФ читайте у статті Сергія Корсунського "Муміфікація Росії" для видання "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі