Вибухи в католицькому соборі на Філіппінах: 21 загиблий, понад 80 поранених

Поділитися
Вибухи в католицькому соборі на Філіппінах: 21 загиблий, понад 80 поранених У момент вибуху в соборі проводилася недільна меса
Два вибухи пролунали з інтервалом близько хвилини. Другий спровокував більшу кількість жертв.

На півдні Філіппін у неділю, 27 січня, пролунали два вибухи, 21 людина загинула, понад 80 дістали поранення, повідомляє AP. Вибухові пристрої спрацювали у та біля католицького собору міста Холо провінції Сулу, розташованої на острові Мінданао.

За словами головного інспектора поліції Граціано Міяреса, серед загиблих 14 цивільних осіб і семеро військовослужбовців. Серед поранених – 14 військових, двоє поліцейських і 65 цивільних осіб. Частину постраждалих евакуювали до найближчого населеного пункту Замбоанга.

У момент вибуху в соборі проводилася недільна меса. За даними свідків, перший вибух пролунав у будівлі, другий - за хвилину після першого, зовні, пише "УНІАН".

Він спровокував більшу кількість жертв, оскільки до місця вибуху почали прибувати правоохоронці, а вцілілі під час вибуху в соборі – у паніці залишати будівлю.

Військові заблокували під'їзд до собору, за словами свідків, у перші години після вибуху спостерігалися проблеми з мобільним зв'язком.

Вибухи пошкодили головну залу собору, вибили вікна та двері, зокрема вхідні, і пошматували лавки. На разі жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за теракт.

Нагадаємо, 16 січня в сирійському Манбіджі пролунав вибух. Метою смертників були американські солдати у складі патруля міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами. Унаслідок атаки загинули 15 осіб, зокрема двоє військовослужбовців ЗС США, ще 20 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі