Відкриті тільки продуктові та аптеки: в Ізраїлі вводять жорсткий карантин

Поділитися
Відкриті тільки продуктові та аптеки: в Ізраїлі вводять жорсткий карантин
Введення карантину в країні назвали "неминучим".

Міністр громадської безпеки Ізраїлю Гілад Ердан доручив поліції підготуватися до "повного блокування" країни через епідемію коронавірусу. В Ізраїлі введуть жорсткий карантин – дозволяєтья працювати тільки продуктовим магазинам та аптекам. Сам Ердан називає такий крок "неминучим", передає видання The times of Israel з посиланням на єврейські ЗМІ.

Ердан провів ввечері 17 березня конференцію з начальником поліції та керівниками інших органів безпеки. Слідуючи останнім оновленням інструкцій, виданих Міністерством охорони здоров'я, вони намагались спрогнозувати можливу кількість ізраїльтян, що заразяться коронавірусом.

Міністр вимагав від начальників поліції та Міністерства безпеки терміново підготувати та представити йому детальний план щодо впровадження загальнодержавного "блокування", за якого у країні відкритими залишаться лише продуктові магазини та аптеки. При введенні режиму поліція буде призначена для виконання правопорядку, а командування Внутрішнього фронту буде контролювати постачання предметів першої необхідності.

Генеральний директор Міністерства охорони здоров'я Моше Бар Сіман-Тов попередив, що тисячі ізраїльтян можуть померти від вірусу, якщо не будуть дотримані призначення заходи.

"Ми оцінюємо, що такі сценарії Італії та Іспанії можуть повторитися і тут", - заявив Бар Сіман-Тов.

Станом на 17 березня, в Ізраїлі зафіксовано 324 заражених коронавірусом. Прем'єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху заявив у телевізійному зверненні в понеділок, 16 березня, що країна впровадить екстрені заходи кібернагляду протягом 30 днів. Про це повідомляє видання The New Yorlk Times. Влада буде відслідковувати мобільні телефони людей з діагностованим коронавірусом, а також тих, кого підозрюють у зараженні Covid-19. Вони будуть використовувати зібрану інформацію для інформування людей, які мимоволі контактують із зараженими за два тижні до підтвердження їхніх випадків зараження.

Карантинні заходи вживають уряди по всьому світу. У середу, 18 березня, коронавірус виявили в останньої з незаражених раніше країн Європи.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європейський союз на 30 днів заборонить в'їзд в країну особам, які не входять у блок, для боротьби з поширенням коронавірусу. Держави-члени погодилися накласти заборону на в'їзд у блок, і тільки громадяни країн ЄАВТ ( Європейської асоціації торгівлі - ред.) і Великобританії звільнені від обмеження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі