Відносини ЄС і Британії після її виходу зі співдружності європейських країн можуть помінятися

Поділитися
Відносини ЄС і Британії після її виходу зі співдружності європейських країн можуть помінятися Чергова дата виходу Британії з ЄС - 31 січня © Pixabay
Тільки членство в ЄС дає можливість тісної взаємодії - така думка голови Єврокомісії

В Лондоні 8 січня відбулася зустріч прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона і голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн. Метою зустрічі була попередня підготовка майбутніх дискусій про майбутні відносини Євросоюзу та Сполученого Королівства.

Голова Єврокомісії попередила прем'єра Британії, що взаємини ЄС і Британії можуть дещо змінитися і перестати бути тісними. Саме це зазначено в комюніке.

"Голова фон дер Ляєн підкреслила той факт, що Євросоюз повністю поважає рішення Великої Британії покинути ЄС. Це рішення тягне за собою наслідки, оскільки жодні відносини не можуть бути настільки тісними, як членство в ЄС", - йдеться в повідомленні Єврокомісії.

При цьому обидва керівники "погодилися з тим, що ЄС і Велика Британія мають спільні цінності та інтереси, і що існує безліч сфер, в яких їхня співпраця на світовій арені буде мати неоціненне значення, таких як кліматичні зміни, права людини, безпека тощо."

Фон дер Ляєн запевнила, що ЄС буде сумлінно вести переговори про майбутні відносини в рамках політичної декларації з метою досягнення найкращого можливого результату.

"Однак часу не вистачає для того, щоб такої угоди було досягнуто, а потім ратифіковано до кінця 2020 року", - наголошується в комюніке Європейської комісії.

Велика Британія планує вийти з Євросоюзу до 31 січня 2020 року. У зв'язку з цим заступник глави Європейської комісії Франс Тіммерманс написав "любовне послання" Британії, в якому зізнався, що вихід країни з ЄС розбиває йому серце, повідомляє The Guardian.

За словами Тіммерманса, вперше він полюбив Велику Британію і її характер, коли навчався в британській школі Святого Георгія в Римі.

"Зараз я знаю тебе. І я люблю тебе. За те, ким ти є, і що ти мені дала. Я як старий коханець. Я знаю твої сильні та слабкі сторони. Я знаю, що ти можеш бути щедрою, але і скупою. Я знаю, що ти віриш у свою унікальність та інакшість. Звичайно, великою мірою це так і є, але меншою, ніж ти думаєш", - зазначає віцепрезидент.

Тіммерманс переконаний, що всі європейські нації унікальні, а відмінності між ними є джерелом захоплення, здивування, нерозуміння, глузування, карикатур і, звичайно ж, любові.

Віцепрезидент Єврокомісії шкодує через обрив стосунків з Лондоном та вважає, що рішення колишнього прем'єра Девіда Кемерона про проведення референдуму 2016 року було непотрібним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі