Вихід принца Гаррі і Меган Маркл з королівської сім'ї став темою перших шпальт газет Великої Британії

Поділитися
Вихід принца Гаррі і Меган Маркл з королівської сім'ї став темою перших шпальт газет Великої Британії Принц Гаррі і Меган Маркл вирішили вийти з королівської сім'ї © Facebook/Sussex Royal
Деякі ЗМІ вже назвали це рішення "Мегзит".

Газети Великої Британії вийшли в четвер, 9 січня, з першими шпальтами, присвяченими рішенню принца Гаррі та Меган Маркл покинути королівську сім'ю. Як повідомляє CNN, зазвичай тільки результатам виборів вдається зайняти перші смуги всіх провідних ЗМІ.

Принц Гаррі і Меган Маркл заявили про те, що вони хочуть відійти від "старшого" членства в королівській родині, стати фінансово незалежними" і "грати нову прогресивну роль всередині цього інституту".

Те, що ця подія стала головною темою британських газет, примітно на тлі важливих міжнародних новин: напруження між США і Іраном, а також крах літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном, жертвами якого стали 176 осіб.

Таблоїд The Sun назвав рішення принца Гаррі і Меган Маркл "Мегзит" і "палацовою бомбою", яка почала "громадянську війну". The Times вийшла з матеріалом "Гаррі і Меган відмовляються від своїх ролей в розпал розколу в палаці", а The Daily Mail стверджує, що королева "оскаженіла" від рішення онука і його дружини.

Навіть The Guardian, яка зазвичай утримується від публікації історій, пов'язаних із королівською родиною, написала про те, що "Гаррі і Меган призупиняють "старше" членство в королівській сім'ї".

У герцога і герцогині Сассекських досить напружені відносини з британськими ЗМІ. У жовтні минулого року вони оголосили про те, що Маркл подала до суду на газету Mail on Sunday, стверджуючи, що та незаконно опублікувала особистий лист, адресований батькові герцогині. Принц Гаррі назвав дії британських таблоїдів "нещадною кампанією" проти його дружини.

6 травня минулого року у британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл народився син. Герцог і герцогиня Сассекські назвали первістка Арчі.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл відбулося 19 травня 2018 року у Віндзорському замку. На церемонію прибули приблизно 2,6 тисячі гостей, серед яких співак Елтон Джон, американська телеведуча Опра Вінфрі, тенісистка Серена Вільямс, актор Джордж Клуні, Вікторія і Девід Бекхеми, а також члени королівської сім'ї. Безпосередньо в каплиці були присутні 600 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі