Влада Польщі застерегла від використання російського застосунку FaceApp

Поділитися
Влада Польщі застерегла від використання російського застосунку FaceApp
У міністерстві цифровізації Польщі нагадали про досвід витоку даних в кейсі Cambridge Analytica.

В міністерстві цифровізації Польщі застерігають від використання російського мобільного застосунку FaceApp, який дозволяє користувачам побачити, який вигляд вони матимуть в літньому віці. Про це сказав директор департаменту управління даними в міністерстві Мацей Кавецький, передає TVN24.

"Невже бажання дізнатися, який ми матимемо вигляд через 50 років, настільки цінне, щоб продавати за нього всі наші дані в телефоні?! Ми погоджуємося на це, встановлюючи FaceApp. Додаток з Росії... Досвід Cambridge Analytica нічому нас не навчив", - підкреслив Кавецький.

Кавецький нагадав, що в РФ раніше створили застосунок FindFace, який дозволяв зробити фото і отримувати дані про цю особу в соціальній мережі ВКонтакті, а антивірусна програма Kaspersky допомагала російським спецслужбам, викрадаючи дані з комп'ютерів.

Раніше лідер демократів в американському сенаті Чак Шумер звернувся до ФБР через FaceApp.

"Я прошу ФБР з'ясувати, чи можуть дані мільйонів американців, завантаживших приватну інформацію до FaceApp, опинитися в руках російського уряду або пов'язаних з ним компаній", - йдеться в листі.

FaceApp з'явився в 2017 році. Програма використовує технології штучного інтелекту, завдяки яким користувачі змінюють завантажені фотографії, роблячи зображених на них людей молодше або старше. Крім цього, можна змінювати стать, колір волосся, а також додати татуювання або макіяж. Минулого тижня інтерес до додатка раптово виріс на тлі так званого FaceApp Challenge - користувачі соцмереж масово викладали свої фото, оброблені в застосунку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі