ВООЗ назвала пропозицію тестувати нову вакцину від COVID-19 у Африці "расистською"

Поділитися
ВООЗ назвала пропозицію тестувати нову вакцину від COVID-19 у Африці "расистською" Французькі лікарі хотіли тестувати вакцину в Африці
Французькі вчені запропонували тестувати ліки на африканцях.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус назвав пропозицію французьких вчених провести випробування вакцини проти нового коронавірусу в Африці "пережитком колоніального менталітету" і "расистською". Він зазначив, що тестування проводитимуться у всьому світі та за єдиним протоколом, пише BBC.

"Африка не може і не буде полігоном для будь-якої вакцини. Ми будемо дотримуватися всіх правил, щоб протестувати будь-яку вакцину або терапевтичні засоби у всьому світі, використовуючи абсолютно одні й ті самі правило", - сказав він.

До того, під час дебатів на французькому телеканалі LCI Каміль Лохт, керівник науково-дослідної групи з охорони здоров'я Inserm, розповідала про дослідження вакцини в Європі та Австралії.

Жан-Пол Міра, керівник інтенсивної терапії в лікарні Кохіна в Парижі, сказав : "Якщо я можу бути провокаційним, чи не слід нам робити це дослідження в Африці, де немає масок, немає лікування, не реанімація. Так, як при дослідженні у боротьбі зі СНІДом. Ми проводили тестування серед проституток, тому що вони піддаються впливу і не захищають себе".

Каміль Лохт поголився і сказав: "Ви праві. Ми зараз паралельно думаємо про дослідження в Африці".

Шоу викликало широкий гнів, в тому числі від колишнього футболіста Дідьє Дрогба, який назвав коментарі "глибоко расистськими". "Не сприймайте африканських людей як морських свинок! Це абсолютно огидно" – сказав він.

Відгуки лікарів підживили вже існуючі в Африці побоювання, що на африканських людях тестуватимуть нову вакцину проти коронавірусу. Коронавірусні центри були націлені на африканські країни. Нещодавно центри, які будувалися в Абіджані на Кот-д'Івуарі, були атаковані та знищені протестувальниками. На кадрах, розміщених у соціальних мережах, було показано, що люди знищують центр голими руками та розбивають будівельні матеріали.

Раніше повідомлялось, що китайські військові лікарі мають намір завершити клінічні випробування вакцини від коронавірусу до кінця квітня, але в ході досліджень їм потрібно якомога більше добровольців, яких вони розраховують знайти в країнах, що найбільш постраждали від епідемії, повідомляє видання.

Вакцини та ліки від коронавірусу також розробляють у багатьох інших країнах, випробовуючи препарати на тисячах добровольців. Британська дослідницька група hVIVO залучила для участі в дослідженнях 20 тисяч осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі