ВООЗ оцінила попередні результати стероїду дексаметазону в лікуванні тяжкохворих на COVID-19

Поділитися
ВООЗ оцінила попередні результати стероїду дексаметазону в лікуванні тяжкохворих на COVID-19 © pixabay.com
У ВООЗ сподіваються незабаром побачити повний звіт аналізу препарату, який провели вчені.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) привітала попередні результати клінічних випробувань у Великій Британії, які показують, що дексаметазон, кортикостероїд, може стати порятунком для пацієнтів, які знаходяться у критичному стані з коронавірусом COVID-19.

За попередніми даними, для пацієнтів, які під'єднані до апаратів штучної вентиляції легенів, лікування знижує смертність приблизно на третину, а для пацієнтів, які потребують тільки кисню, смертність була знижена приблизно на одну п'яту.

ВООЗ пише, що прогрес був тільки у пацієнтів, серйозно хворих на ковід, і не спостерігалася у пацієнтів з більш м'якою формою захворювання.

"Це хороша новина, і я вітаю уряд Великої Британії, Оксфордський університет, і багато лікарні та пацієнтів у Великій Британії, які зробили свій внесок у цей рятівний науковий прорив", - сказав гендиректор ВООЗ.

Дексаметазон є стероїдом, який застосовується з 1960-х років для зменшення запалень, у тому числі запальних розладів і деяких видів раку. З 1977 року він включений до Типового переліку основних лікарських засобів ВООЗ в декількох формулюваннях і сьогодні є непатентним і доступним за низькю ціною в більшості країн

У ВООЗ сподіваються незабаром побачити повний звіт аналізу препарату, який провели вчення. ВООЗ буде координувати мета-аналіз, щоб розширити загальне розуміння цього препарату. Клінічні рекомендації ВООЗ будуть оновлені, щоб показати, як і коли препарат повинен використовуватися при лікуванні COVID-19.

"Сьогоднішні новини ґрунтуються на нараді ВООЗ за планом досліджень і розробок, яке відбулося в середині лютого в Женеві для прискорення використання технологій охорони здоров'я для COVID-19, на якому пріоритетними були виділені подальші дослідження в області використання стероїдів. Отримані результати підкреслюють важливість великих рандомізованих контрольних випробувань, які дають фактичні дані. ВООЗ буде продовжувати працювати разом з усіма партнерами в цілях подальшої розробки життєво важливих терапевтичних засобів і вакцин для розв'язання проблеми COVID-19", - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Читайте також: "Приватбанк" програв апеляцію підприємству Коломойського

За станом на середу, 17 червня, у світі зафіксовано 8 174 009 випадків зараження COVID-19. Україна знаходиться на 35 позиції антирейтингу, між Швейцарією та Аргентиною.

В Україні коронавірус підтвердили у 758 осіб, загальна кількість хворих збільшилася до 33 324 осіб. Понад 14 тисяч українців побороли хвороба, з них 415 - за останню добу, від ускладнень COVID-19 помер 31 людина, з початку епідемії – 943.

А тим часом, Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди вже підписали перший контракт на закупівлю партії вакцин від нового коронавірусу COVID-19. За словами представників МОЗ, при самому сприятливому результаті розробка вакцини може бути завершена до кінця 2020 року. Мова йде про вакцину AZD1222, розробленої в Оксфордському університеті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі