ВООЗ розвіяла чутки про посилки і фрукти з Китаю

Поділитися
ВООЗ розвіяла чутки про посилки і фрукти з Китаю У ВООЗ повідомили, наскільки безпечні товари з Китаю на тлі поширення коронавіруса
У ВООЗ прокоментували сумніви щодо безпеки посилок з Китаю.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що отримувачі посилок і листів з Китаю не ризикують заразитися коронавірусом 2019-nCoV. Про це повідомила в суботу організація у своєму акаунті в Twitter.

"Так, це безпечно. Люди, які отримують посилки з Китаю, не схильні до ризику зараження 2019-nCoV. Згідно з останніми аналізами, коронавіруси не живуть довго на таких об'єктах, як листи або посилки", - запевнили у ВООЗ.

Раніше в МОЗ повідомили, що збудник коронавіруса може триматися на пористих (картон, тканина) та металевих поверхнях близько трьох діб, на пластикових та скляних – близько 60 годин. На фруктах віріони можуть триматися кілька діб, але тільки в тому випадку, якщо потрапили туди разом з фекаліями хворих людей чи тварин-носіїв.

Оскільки транспортування фруктів і доставка посилок займають набагато більше часу, в таких умовах у вірусу немає шансів вижити.

Зазначимо, "Укрпошта" отримує близько 100 тис. посилок з Китаю щодня протягом листопада-грудня. Зараз щодня надходить близько 70-80 тисяч посилок з Китаю.

Як повідомлялося, в Україні були зафіксовані випадки підозри на китайський коронавірус, але вони не підтвердилися, у хворих були виявлені віруси грипу А або В. З 4 лютого Україна припиняє на місяць авіасполучення з Китаєм.

Станом на 1 лютого в світі 11 300 підтверджених випадків зараження коронавірусом, в тому числі 259 летальних випадків.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі