Японія і ЄС запустили найбільшу ЗВТ у світі

Поділитися
Японія і ЄС запустили найбільшу ЗВТ у світі ЗВТ охоплює понад 600 мільйонів населення і третину світового ВВП © Nikkei Asian Review
Угода про зону вільної торгівлі між країнами набула сьогодні чинності.

Угода про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом і Японією набула чинності в п'ятницю, 1 лютого. Очікується, що ЗВТ пожвавить економічне зростання в обох країнах.

"Європа і Японія дають сигнал світові про майбутню відкриту і справедливу торгівлю. Наші угоди показують, що торгівля - це щось більше, ніж квоти і мита, або мільйони чи мільярди. Тут мова йде про цінності, принципи та справедливості", - заявив голова Єврокомісії Жан Клод Юнкер.

Скасування ввізних мит дозволить європейським компаніям щорічно економити близько одного мільярда євро. Згідно з документом, Японія скасує мита на 94% товарів з ЄС, у тому числі на продукти харчування, а згодом планується відмовитися від тарифів на 99% товарів. У свою чергу, країни ЄС анулюють митні тарифи на 99% імпортованих з Японії товарів, зокрема на автомобілі, побутову електроніку. До цього імпорт автомобілів з Японії в ЄС оподатковувався 10%-вим митним збором.

Нагадаємо, історичну угоду між країнами після чотирирічних переговорів було підписано в липні 2018 року. Передбачається, що ЗВТ охопить 635 мільйонів населення і третину світового ВВП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі