Єгипет готується з липня приймати туристів, але виставляє умови – Guardian

Поділитися
Єгипет готується з липня приймати туристів, але виставляє умови – Guardian © Wikimedia commons
Країна закрила свої аеропорти в середині березня.

Єгипет вже з 1 липня почне поступово приймати іноземних туристів в готелях після перерви в три з половиною місяці через пандемію коронавірусу. Туристи зможуть на першому етапі приїхати тільки на червономорські курорти, пише британська газета The Guardian.

Наголошується, що поки не всі номери в готелях будуть заповнюватися.

Влада країни виділила кілька умов для іноземних туристів: вони зобов'язані письмово підтвердити, що вони не хворі на COVID-19, надати результати аналізу, що підтверджує відсутність коронавірусу. Туристи повинні будуть дотримуватися фізичного дистанціювання в чергах і на борту літаків.

На минулих вихідних влада країни почала поступово скасовувати обмежувальні заходи: скоротили нічну комендантську годину, продовжені години роботи магазинів.

Зараз влада Єгипту розглядають можливість відновлення служб у мечетях з початку наступного місяця.

Нагадаємо, що Єгипет закрив аеропорти 19 березня. На сьогодні в Єгипті зафіксовано понад 44,5 тисячі підтверджених випадків інфікування COVID-19. Понад 1,5 тисячі пацієнтів з коронавірусом померли, майже 12 тисяч осіб повністю одужали.

Читайте також: Туристичний сезон у Туреччині відкриють 1 липня

Країнам не терпиться послабити карантинні заходи, щоб якомога більше обмежити економічні втрати від коронавіруса. В урядах багатьох країн звучала ідея видавати "паспорта імунітету" тим, хто вже перехворів. ВООЗ попереджала про те, що для таких дій немає жодного підтвердження, що людина не може заразитися вірусом двічі, однак відкриття вчених з Південної Кореї показують зворотне.

Багато вчених погоджуються з заявами про те, що COVID-19 стане сезонним захворюванням – вірус не схожий зі своїм попередником SARS, оскільки часто проходить безсимптомно і може довго жити в організмі людини.

Про те, як світ повинен реагувати на глобальні біозагрози такі, як коронавірус, розповідав у своїй статті "Крихкість технологічної цивілізації" Олександр Капустін.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі