Єлизавета II планує піти у відставку вже за 18 місяців

Поділитися
Єлизавета II планує піти у відставку вже за 18 місяців
Джерело в Букінгемському палаці повідомило, що Чарльз може прийняти роль принца-регента, поки королева залишається монархом. Єлизавета II займає королівський трон вже 67 років.

Королева Великої Британії Єлизавета II може скласти з себе королівські обов'язки, передавши їх своєму синові принцові Чарльзу. Її Величності в квітні 2021 року виповниться 95 років, повідомляє The Mirror.

Британське видання зазначає, що в такому віці склав з себе королівські обов'язки чоловік Єлизавети II принц Філіп. Це сталося два роки тому.

За даними джерел, королева може "піти у відставку" зі своєю офіційної роботи, але все ж залишитися монархом. В такому разі, її син принц Чарльз стане принцом-регентом, спадкоємцем, виконуючим обов'язки монарха.

На даний момент Єлизавета II вже передала частину своїх обов'язків членам королівської сім'ї, проте у неї все ще дуже щільний графік. Згідно зі статистикою, яку наводить таблоїд, останнім часом Єлизавета почала помітно менше виходити в світ, на відміну від свого сина. Так, у 2018 році королева Великобританії взяла участь у 283 заході.

Варто відзначити, що згідно з королівським правилами королева не зможе піти у відставку, якщо не відречеться від трону. Однак вона може відмовитися від королівських повноважень, якщо її здоров'я погіршиться. У такому разі стане правителем її син принц Чарльз, який є першим у черзі на престол. Якщо ж він відмовиться, королем Великобританії стане його син принц Вільям.

Королева Єлизавета II зійшла на королівський престол у 1952 році, коли їй було 25 років. Зараз вона є найдовгоправлячим монархом у світі з нині живих. Чутки про її відставку ходили не раз, але кожен раз не підтверджувалися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі