ЄС може вступити в нову сутичку проти Росії за зближення з Україною – WSJ

Поділитися
ЄС може вступити в нову сутичку проти Росії за зближення з Україною – WSJ ЄС може вступити в нову сутичку проти Росії за зближення з Україною © nk.org.ua
Після того, як ЄС пішов на поступки щодо імплементації угоди про асоціації з Україною, Кремль висунув нові вимоги.

Євросоюз, схоже, готується до нової сутички з Росією за угоду про асоціацію з Україною. Після того, як Брюссель погодився на поступки щодо вступу в дію угоди, Москва висунула нові умови.

Як повідомляє Wall Street Journal, міністр економіки Росії Олексій Улюкаєв відправив Єврокомісії листа, в якому описана російська інтерпритація домовленостей між Москвою, Брюсселем і Києвом щодо імплементації економічної частини угоди про асоціацію.

Кремль заявив, що лишає за собою право ввести жорсткі економічні заходи проти України. А також вимагає, щоб Київ ні в якому разі не імплементував ні економічну, ні політичну частину угоди з ЄС. Крім того, Москва вимагає нових переговорів щодо домовленостей між ЄС і Україною.

Кремль стверджує, що саме про це нібито домовився з Брюсселем і Києвом, не про відстрочку створення зони вільної торгівлі.

В ЄС заявляють, що не збираються переписувати угоду про асоціацію з Україною. Єврокомісар з питань розширення Штефан Фюлле пообіцяв, що Київ і Брюссель скоро разом дадуть відповідь Кремлю на його вимоги.

За його словами, Москва висуває умови, про які точно ніхто не домовлявся.

"Ви можете порівняти текст домовленостей з листом Росії. Інтерпретація Москви – це щось абсолютно інше, з паралельної реальності", - сказав Фюле.

Він додав, що ЄС і Україна шукають реальних рішень, Росії краще "покинути свій віртуальний світ" і теж приєднатися до цього процесу.

Нагадаємо, що Росія збирається виправляти вже ратифіковану угоду про асоціацію. !zn

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі