ЄС після відкриття кордонів 1 липня, швидше за все заборонить в'їзд з України

Поділитися
ЄС після відкриття кордонів 1 липня, швидше за все заборонить в'їзд з України © Flickr/Петро Порошенко
Європейська комісія виклала два варіанти переліку країн, в'їзд з яких після 1 липня в ЄС буде заборонено.

Європейський Союз, після закриття кордону через пандемію коронавірусу COVID-19, планує з 1 липня дозволити в'їзд на свою територію іноземців. При цьому обмеження залишаються в силі, в тому числі, для громадян США. Україна також може опинитися в списку країн, з яких в'їзд до Євросоюзу заборонений, повідомляє The New York Times з посиланням на проект рішення Європейської комісії.

Перелік складали на підставі показника кількості нових випадків COVID-19, виявлених у країнах за останні 14 днів, на 100 000 населення. Так, в США цей показник поки що складає 107, що набагато більше, ніж в середньому по ЄС - до 20. Втім The New York Times зазначає, що перелік враховує ряд інших епідеміологічних критеріїв.

Все ж Європейська комісія виклала два варіанти переліку країн, в'їзд з яких після 1 липня в ЄС буде заборонено: в одному - 47 країн, в іншому - 54 (у ньому більш жорсткі критерії). Остаточне рішення про те, з яких країн в'їзд до ЄС дозволять, а з яких - ні, очікується на початку наступного тижня.

Зазначимо, що Україна, швидше за все, також буде входити в перелік країн, з яких заборонений в'їзд в ЄС. Так, в період з 10 по 23 червня в країні виявили 10218 нових випадків інфікування коронавірусом.

Якщо прийняти за чисельність населення України 41,98 мільйона чоловік (дані Світового банку на 2019), то показник нових випадків за останні 14 днів на 100 000 населення, становить 24,3 - це більше, ніж в середньому по ЄС . А тому, якщо критерії формування країн "червоної" зони в ЄС залишаться незмінними, Україна також до неї потрапить.

Читайте також: В Україні число хворих на коронавірус зросло до 1892

Раніше повідомлялося, що Україна дісталася до червоної зони країн з коронавірусом. Це означає, що в країні спостерігається значне поширення коронавірусу і країна не відповідає критеріям для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

Нагадаємо, що Чорногорія дозволила в'їзд українцям, але тільки при наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого в акредитованих лабораторіях більше двох днів тому на момент перетину кордону.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі