ЄС запроваджує нові правила видачі віз

Поділитися
ЄС запроваджує нові правила видачі віз © Flickr/Rock Cohen
Нововведення стосуватимуться громадян третіх країн.

Європейський Союз офіційно повідомив про впровадження з 2 лютого нових правил видачі віз для мешканців третіх країн. Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Нові правила ЄС щодо короткотермінових віз застосовуватимуться з 2 лютого 2020 року. Вони спростять для законних відвідувачів процедуру запитів на візу для в'їзду в Європу, полегшать розвиток туризму, спорту та бізнесу, і водночас нададуть більше ресурсів для протидії ризику незаконної міграції та загрозам для внутрішньої безпеки", - йдеться у повідомленні.

Стало відомо, що під нові правила підпадають громадяни 105 країн світу. Для мешканців держав, які мають безвізовий режим з ЄС, жодних змін не передбачено.

Візовий збір у 60 євро вже не покриває відповідні витрати, зокрема через інфляцію, тому збільшується до 80 євро. При цьому він залишається відносно невеликим: до США коштує 143 євро, до Китаю – 126 євро, до Австралії – 90 євро, до Канади – 68 євро, до Індії – 95 євро.

Зазначається, що рішення про зміну правил видачі віз громадянам третіх країн Європарламент та Рада ЄС прийняли ще в липні минулого року. Причиною цього стало різке зростання кількості аплікантів на отримання віз.

Відомо, що короткотермінові візи для громадян третіх країн є необхідними для в'їзду у 22 країни ЄС, які є членами Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Словаччина, Словенія, Іспанія та Швеція). Такі правила поширюються також на чотири асоційовані з ЄС країни – Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію і Швейцарію. Короткотермінові візи дозволяють подорож по всіх країнах ЄС тривалістю до 90 днів у будь-який період у 180 днів.

Нагадаємо, з 2021 року в Євросоюзі діятиме нова Європейська система авторизації та інформації про подорожі для поїздок у Шенгенську зону. За новими правилами, громадяни країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим, повинні будуть отримати дозвіл перед поїздкою в Євросоюз. Потрібно буде за 96 годин до подорожі зареєструватися, внести свої дані і сплатити збір у розмірі семи євро. Від оплати будуть звільнені люди молодші за 18 і старші за 70 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі