ЄС засудив окупацію Росією територій країн "Східного партнерства"

Поділитися
ЄС засудив окупацію Росією територій країн "Східного партнерства" У ЄС закликають протистояти блокаді Азовського моря і повзучої анексії Росією Чорного моря © Рубрика
ЄС закликає до негайного виведення іноземних військ з усіх окупованих територій.

Європейський Союз засудив дестабілізацію і окупацію територій кількох країн "Східного партнерства" Росією. Про це йдеться в ухваленій Європарламентом доповіді про перспективи розвитку "Східного партнерства" на наступні 10 років, повідомляє Укрінформ.

У доповіді зазначили, що Кремль проводить політику окупації щодо сусідів, вдається до кібернетичних атак, кампаній пропаганди і дезинформації, які загрожують не тільки членам "Східного партнерства", але і всій системі європейської безпеки.

Документ закликає до негайного виведення іноземних військ з усіх окупованих територій і до припинення військового протистояння.

Євросоюз взяв до уваги звернення уряду України за розміщення посилених міжнародних миротворчих сил уздовж російсько-українського кордону і в районах Луганської та Донецької областей.

"Коли ситуація дозволить, і в якості частини повної імплементації Мінських угод повинно бути запропоновано розгортання Місії під егідою ЄС у рамках Спільної політики безпеки і оборони, з метою допомоги у таких завданнях як розмінування, підготовка до місцевих виборів і забезпечення вільного доступу для допомоги від гуманітарних організацій", - йдеться в документі.

Також європарламентарі закликають підтримувати свободу судноплавства і протистояти блокаді Азовського моря і повзучої анексії Росією Чорного моря.

Читайте також: Майже половина українців хотіли б поїхати працювати за кордон

Як повідомлялося раніше, Рада ЄС затвердила політику по "Східному партнерству" після 2020 року. Також Рада Європи продовжила на рік План дій для України.

Детальніше про те, чому Україні варто брати участь в Східному партнерстві, і що вона планує в ньому робити, читайте в статті Миколи Точицького "Додатковий двигун Євроінтеграції" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі