ЄС зробив помилку, відклавши ЗВТ з Україною під тиском Росії – МЗС Литви

Поділитися
ЄС зробив помилку, відклавши ЗВТ з Україною під тиском Росії – МЗС Литви ЄС зробив помилку, відклавши ЗВТ з Україною під тиском Росії © lithuaniatribune.com
На думку Лінк'явічуса, Кремль не піде на поступки у відповідь, а лише посилить свій тиск на ЄС і Україну.

Євросоюз вчинив помилку, коли погодився відкласти імплементацію економічної частини угоди про асоціацію з Україною до 2015 року.

Про це в інтерв'ю Wall Street Journal сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінк'явічус. За його словами, Вільнюс був дуже здивований поступками Євосоюзу, про які литовські дипломати дізналися з преси.

Брюссель погодився відкласти виконання Києвом умов зони вільної торгівлі з ЄС, а Москва нібито погодилася, що не буде тиснути на українську сторону за ратифікацію угоди про асоціацію в цілому.

Однак нещодавно Кремль висунув ЄС і Україні нові вимоги повністю заморозити виконання вже ратифікованої угоди і переписати її текст. За словами Лінк'явічуса, Євросоюз зробив помилку, погодившись на поступки.

"Будь-які поступки не викличуть аналогічні кроки з боку Кремля. Буде лише постійний тиск", - додав литовський міністр.

Лінк'явічус побоюється, що Брюссель під тиском Москви може погодитися переписати угоду про асоціацію з Україною, "оскільки поступки відкрили для цього двері". Голова МЗС Литви також нагадав, що в ЄС почали обговорювати можливість скасування деяких санкцій проти Росії, оскільки на Сході України наразі триває перемир'я. Лінк'явічус заявив, що Вільнюс категорично проти такого кроку і вважає його передчасним.

Нагадаємо, що ЄС на шкоду собі відклав набуття чинності угоди про ЗВТ заради України, Росії та миру. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі