Єврокомісія відреагувала на загрозу Трампа ввести мито на європейські автомобілі

Поділитися
Єврокомісія відреагувала на загрозу Трампа ввести мито на європейські автомобілі Євросоюз не дуже наляканий погрозами Трампа © Радіо Польща
У структурі обіцяють симетричну відповідь у тому разі, якщо Трамп надумає реалізувати свою погрозу.

В Єврокомісії заявили, що приймуть відповідні заходи, якщо влада Сполучених Штатів Америки вирішить релизовать своє рішення про введення мит на ввезення автомобілів з країн Європи, говориться у повідомленні Єврокомісії, передає інформаційне агентство Bloomberg.

У документі наголошується, що ввізне мито на автомобілі і запчастини з Європи, яким президент США Дональд Трамп пригрозив європейським країнам, призведе до значних торгових втрат і негативно позначиться на більшості країн Європейського союзу.

В Єврокомісії попередили владу США, що країнам ЄС доведеться прийняти симетричну відповідь у разі прийняття мит.

Раніше президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 22 червня, пригрозив країнам Європейського Союзу ввізними митами на автомобілі, якщо ЄС незабаром не скасує торгові бар'єри, введені відносно американських компаній.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 22 червня, вступили в силу мита Євросоюзу на деякі товари з США. Тим самим країни Європи відреагували на рішення президента США Дональда Трампа ввести мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики, в якому вже з'явилися свої винятки у вигляді ряду імпортерів.

1 березня на зустрічі з представниками найбільших металургійних компаній президент США Дональд Трамп оголосив про введення мита на імпорт сталі і алюмінію. Вже 10 березня президент США Дональд Трамп підписав указ про введення ввізних мит на сталь і алюміній на рівні 25% і 10% відповідно на суму 6,4 млрд євро.

Шість з семи держав "Великої сімки" висловили незгоду з загороджувальними митами США на сталь і алюміній, і ініціювали саміт, присвячений цій темі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі