Євросоюз прокоментував ескалацію на кордоні Греції та Туреччини

Поділитися
Євросоюз прокоментував ескалацію на кордоні Греції та Туреччини © United Nations Photo/Flickr
ЄС поділяє стурбованість Афін діями Туреччини поблизу грецького кордону

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, який побував у середу на грецько-турецькому кордоні, висловив солідарність Європейського Союзу з Грецією перед обличчям недружніх дій Туреччини.

"Ми поділяємо вашу стурбованість, ми обговорювали її та те, як ми можемо зупинити динаміку ескалації. Ні в кого, крім Греції, немає настільки вагомих причин бути хорошим сусідом Туреччини. Тому що, зрештою, ми повинні бути добрими сусідами. Європейський союз був задуманий саме для того, щоб стати хорошими сусідами", - сказав він на спільній з главою МЗС Греції Нікосом Дендіасом пресконференції.

Боррель додав, що йому розповіли про інтенсифікацію авіаційних обльотів Туреччиною грецького кордону, порушення грецького національного повітряного простору і територіального моря та бурових робіт і морські претензії Туреччини в східному Середземномор'ї.

"І я думаю, що ми повинні відстоювати наші інтереси, а також прагнути відновлювати довіру. Я вважаю, що в наших інтересах, інтересах Європейського союзу, Туреччини і Греції спробувати вирішити поточні труднощі і поліпшити наші відносини", - сказав він, висловивши сподівання, що його зустрічі в середу з прем'єр-міністром, міністром закордонних справ та міністром оборони Греції дозволять "розробити загальну повістку для розширення співробітництва з усіх питань, що становлять загальний інтерес, і розраховувати на діалог з Туреччиною для захисту наших інтересів і сприяння регіональній стабільності".

Як повідомлялося, в березні президент Туреччини Тайіп Ердоган видав указ про заборону перетину Егейського моря.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі